Gazete Vatan Logo

SSK emekli maaşı sorgulama nasıl yapılır? Emekli maaşı hesaplama hizmetleri!

SSK emekli maaşı sorgulama işlemini online olarak verilen hizmetlerden yapabileceğiniz gibi emekli maaşı hesaplama işlemleri de SGK’dan yapılmaktadır. Detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

SSK emekli maaşı sorgulama nasıl yapılır? Emekli maaşı hesaplama hizmetleri!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetleri sigorta mükelleflerine oldukça önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor. Özellikle de vatandaşın sadece dakikalar içerisinde en günce sigorta bilgilerine ulaşabilmelerine veya sigorta ve emeklilik resmi işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olunuyor. Bu nedenle de günümüz modern çağında internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağı sigorta mükellefleri ve emekli vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor. Türkiye’de internet hizmetlerini en aktif şekilde kullanmakta olan kamu kurumlarının internet üzerinde vatandaşın hizmetine sunmuş oldukları online hizmet ağları içerisinde en geniş kapsama sahip olan online hizmet ağı, Sosyal Güvenlik Kurumu’na aittir. Vatandaşlar internete erişim sağlayabildiği her yerden sadece birkaç dakika içerisinde en güncel ve en yeni sigorta işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu nedenle de günümüz modern çağında vatandaşlar sıklıkla kullanıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan SGK emekli maaşı hesaplama uygulaması da sigorta mükellefleri için en önemli konulardan birisi. olan emeklilik ile ilgili olarak bilgi alabilmelerine yardımcı oluyor. Özellikle de yaşlılık döneminde emeklilik haklarından yararlanabilmek ve emekli maaşı alabilmek için yaşamı boyunca sigortalı olarak çalışmakta olan SSK sigortalısının emeklilik döneminde ne kadar emekli maaşı alabileceğini güncel sigorta bilgilerine göre hesaplayabilmesine Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan bu SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması ile imkan veriliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması SSK sigortalısının sadece dakikalar içerisinde emekliliklerinde alacakları emekli aylığın ne kadar olacağını öğrenebiliyor ve kariyer planlamalarını bu doğrultuda şekillendirebiliyor. SSK sigortalısı tarafından dijital platform üzerinde en çok kullanılan online SGK hizmet uygulamalarından birisi olarak öne çıkıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK emekli maaşı hesaplama hizmetinden ise uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/adresinden erişim sağlanabiliyor. Bu web sayfasında SSK sigortalısının ‘SSK sicil numarası’, ‘T.C. kimlik numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girerek, en güncel sigorta bilgilerinden emekliliklerinde ne kadar emekli aylığı alacağını öğrenebiliyorlar. Bu sebeple de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları arasında en çok kullanılan online hizmet uygulaması pozisyonunda yer alıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan popüler online hizmet uygulaması E-SGM uygulamasının bakımda olması nedeni ile SSK emeklisi emekli maaşı sorgulama işlemlerini sadece e-Devlet portalında yer alan ‘4A emekli aylık bilgisi’ ekranından yapabiliyor. Dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen sanal devlet portalı e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor. Daha sonra ise SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini e-hizmetler kategorisi altında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A emekli aylık bilgisi’ ekranından kolay bir şekilde güncel SSK emekli aylık bilgisini alabilmek mümkün oluyor.

Haberin Devamı