Gazete Vatan Logo

SSK Borç Sorgulama İle Ödenen Primlerinizi Görebilirsiniz

SSK sigorta sorgulama hizmetleri kapsamında bulunan SGK borç sorgulama ile vatandaşların SSK üzerinde herhangi bir prim borcu olup olmadığı öğrenilebilir. SSK sorgulama hizmetlerinin tüm detayları haberimizde mevcuttur.

SSK Borç Sorgulama İle Ödenen Primlerinizi Görebilirsiniz

4A ve 4C sigorta türlerinde vatandaşların sigortaya dair herhangi bir ödeme yapması gerekmemektedir. Buna karşın özellikle Bağkur sigorta türlerinde vatandaşların her ay prim borçlanması yapıldığı için aylık olarak düzenli ödeme yapılması gerekmektedir. Bu açıdan sigorta borcu oluşmakta ve vatandaşların sigorta sorgulama hizmetlerinden yararlanarak bu sigorta borçlarını takip etmesi gerekmektedir. Sigorta konusunda en rahat sigorta türlerinden biri 4A sigorta türüdür. Özel sektörde çalışan kişilerin dahil olduğu 4A sigorta türünde vatandaşların sigorta ödemesini yapmasına gerek kalmadığı gibi tüm işlemler işveren tarafından yapılmaktadır.

Bu açıdan SSK borç sorgulama yapan vatandaşlar sigorta üzerinden herhangi bir borç bilgisine ulaşamayacaktır. Fakat buna karşılık SSK sorgulama son derece kapsamlı bir sorgulama işlemi olduğu için vatandaşlar SGK üzerinden aldıkları diğer hizmetlere ait herhangi bir borcun olup olmadığını öğrenebilmektedir. SSK sorgulama ile borç durumunu görüntülemek isteyen vatandaşların SGK tarafından oluşturulan web tahsilat servisini kullanması yeterlidir. Web tahsilat servisi SGK tarafından desteklenen resmi bir uygulamadır ve vatandaşların sadece ödeme yapmak için değil borç sorgulamak için de kullanabileceği özel bir sistemdir. Bu nedenle SGK üzerinden alınan bir hizmete ait herhangi borcun olup olmadığını öğrenmek için tercih edilmesi gereken tek resmi kaynaktır. İlgili uygulama üzerinden yapılacak sorgulama sonrasında vatandaşların herhangi bir borcu olup olmadığı kısa bir süre içerisinde görülebilmektedir.

Haberin Devamı

SSK sorgulama dahilinde yapılacak olan borç sorgulaması sonrasında vatandaşların ödeme yapması bu alanda işleri daha da kolay bir hale getirmektedir. Online olarak yapılacak ödemeler ile birlikte bundan sonraki süreç içerisinde SSK sorgulama ile borç takibi yapılarak gerekli ödemeler zamanında online olarak yapılabilir. Bu açıdan vatandaşların SGK kurum ve şubelerine gitmesine eskiye oranla daha az ihtiyacı olmaktadır. Gerek bilgi alma gerek borç sorgulama gerekse de borç ödeme işlemlerinin internet üzerinden yapılması SGK kurumlarındaki yoğunluğu da azaltmış ve bu konuda vatandaşlarla çalışanlara destek sağlamıştır.

Haberin Devamı

SSK Sorgulama Hizmetleri

SSK sorgulama dahilinde işlem yapmak isteyen vatandaşlar borç sorgulama dışında da internet üzerinden yardım alabilmektedir. SGK tarafından alınan kararla birlikte SSK sorgulama işlemlerinin e devlet kapısı üzerinden sunulmasına karar verilmiş ve tüm hizmetler ilgili portala aktarılmıştır. Bu açıdan vatandaşların yapacağı işlemlerde e devlet üzerinden işlem yapması gerekmektedir. E devlet üyeliği ile giriş yapan vatandaşlar tüm hizmetlere istediği zaman giriş yaparak ulaşabilir ve bu hizmetler üzerinden bilgi sağlayabilir. Bu açıdan herhangi bir sınır ve kriter bulunmadığı için vatandaşların sigorta konusundaki tüm işlemleri kolaylaştırılmıştır. Tüm bu imkanlardan sigortası mevcut olan tüm vatandaşların yararlanması mümkündür.

Haberin Devamı