Gazete Vatan Logo

SSK BAĞKUR sorgulama internetten mi yapılıyor?

SSK BAĞKUR sorgulama internetten yapılıyor ancak SSK BAĞKUR sorgulamanızı şifreyle yapabiliyorsunuz. Peki SSK BAĞKUR sorgulama nereden yapılıyor? Cevabı haberimizde.

SSK BAĞKUR sorgulama internetten mi yapılıyor?

SSK BAĞKUR sorgulama işlemlerini yapmak günümüzde oldukça kolaydır. İnternet üzerinden yapılabilen birçok işlemden olan SSK BAĞKUR sorgulama işlemleri nasıl yapılır yazımızın devamından öğrenebilirsiniz. SSK BAĞKUR sorgulama işlemleri aynı sayfa üzerinden yapılmaktadır. SSK BAĞKUR sorgulama işlemlerinizi oturduğunuz yerden, herhangi bir yere gidip, herhangi bir yere telefon etmeden dakikalar içerisinde yapabilmeniz mümkündür. SSK BAĞKUR sorgulama ve buna benzer birçok devlet dairesi işlemini yapabildiğimiz en kapsamlı resmi internet sitesi E­Devlet’tir sistemidir. Bu sistem üzerinden kimlik bilgilerinizi kullanarak işlemlerinizi yapabilirsiniz. Kimlik bilgileriniz kullanıldığı için ve kimlik bilgilerinin kullanımının oldukça önemli olmasından dolayı sistemin yüksek bir güvenliğe ihtiyacı vardır. Sistemin koruması her kullanıcının kendisine ait bir şifre alması ile sağlanmış durumdadır.

? SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E­Devlet sistemi üzerinden şifreniz olmadan SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemi de dahil olmak üzere herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz mümkün olmayacaktır. Bu nedenle bir E-Devlet şifresi almanız gerekmektedir. E­Devlet şifresi de odukça kolaydır. Şifrenizi alabilmek için yapmanız gereken tek şey herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmektir. Nüfus cüzdanınız ile birlikte gittiğiniz PTT şubesine şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Şifre alma başvurunuzu yaptıktan sonra size ait kimlik bilgileri ile size özel bir E Devlet şifresi oluşturulacaktır.

Haberin Devamı

Bu şifreyi alabilmek için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretinizi ödedikten sonra size özel E­Devlet şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde alabilirsiniz. Şifreniz hakkında bilmeniz gereken şunlardır; ­ Şifre unutma durumunda tekrardan bir PTT şubesine gidip başvuru yapılması yapılması gerekmektedir. Şifre yenileme işleminin ücreti ise 10 TL’dir. Bu nedenle şifrenizi bir yere yazmanızı öneriyoruz. ­

Şifrenizi aldıktan sonra sisteme yapacağınız ilk girişte, sistem sizden otomatik olarak şifrenizi değiştirmenizi talep edecektir. Şifreniz geçici bir şifre olduğu için değiştirilmesi gerekmektedir. Şifrenizi değiştirip, kendinize ait bir şifre oluşturunuz. E­Devlet şifreniz size ait kimlik bilgileri ile oluşturulduğu için başka biri adına işlem yapıbilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle şifrenizi kimseyle paylaşmamanızı öneririz.Şifre ile ilgili gerekli bilgileri de paylaştığımıza göre SSK BAĞKUR sorgulama işleminizi nasıl yapabileceğinizi anlatabiliriz.

Haberin Devamı

SSK BAĞKUR sorgulama işlemleri E­Devlet sistemi üzerinde farklı sekmelerde yapılmaktadır. Bu nedenle kayıtlı olduğunuz kurumun uygulama sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Uygulama sayfalarına ulaştığınızda her iki işlem için de aynı şekilde gerçekleştirilmektedir. Açılacak olan ilk sayfada bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan kimlik doğrulama sayfası üzerindeki ilgili alanlara T.C. kimlik numaranızı ve E­Devlet şifrenizi yazmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi doğru bir şekilde yazdıktan sonra “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayınız. Böylelikle açılacak olan yeni ekranda SSK veya Bağ Kur kurumu ile ilgili kendinize ait bilgilerinizi görebilirsiniz.

Haberin Devamı