Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulamaları internetten nasıl yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri SSK Bağ-Kur sorgulama işlemin internetten yapılabilmesini mümkün kılıyor. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi milyonlarca SSK ve Bağ-Kur sigortalısınca yoğun şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet portalındaki e-SGK hizmetleri ile SSK Bağ-Kur sorgulama internetten hem güvenli hem de kolayca yapılabiliyor.

SSK Bağ-Kur sorgulamaları internetten nasıl yapılıyor?

Günümüzde internet altyapısı vatandaşın yaşamında önemli kolaylıklar sağlıyor. Özellikle kolay işlem imkanı dolayısı ile yoğun olarak kullanılan internette kamu hizmetleri de sunulmaya başlandı. Böylelikle vatandaşın kamu işlemlerinde de internetin sunduğu avantajlardan ve fırsatlardan yararlanabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu kapsamda Türkiye’de devlet kurumlarındaki modernizasyon yapısı çerçevesinde internet hizmetleri sunmaya başlayan devlet kurumları arasında yer alan başlıca devlet kurumu arasında Sosyal Güvenlik Kurumu yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK hizmet uygulamaları aracılığı ile online SSK Bağkur sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile birlikte artık online SSK Bağkur sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor ki bu durumda günümüz modern Türkiye’sinde SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerinin güncel sigorta hizmet dökümü bilgilerini internet ortamı üzerinden öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de günümüz modern Türkiye’sinde internet ortamında oluşturulan geniş hizmet ağı ile birlikte oldukça geniş bir kapsamda dijital sigorta ve emeklilik hizmetleri sunan Sosyal Güvenlik Kurumu, özellikle Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri için oldukça önemli olan sigorta hizmet bilgilerini elektronik ortam üzerinden öğrenebilmelerine yardımcı olacak online SSK Bağkur sorgulama hizmeti sunulmaya başlandı.

Haberin Devamı

Elektronik ortam üzerinde gerçekleştirilebilmekte olan online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile birlikte artık güncel sigorta bilgileri ve ayrıntılı dökümü sanal platform üzerinde sadece dakikalar içerisinde alınabiliyor. Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgilerini elektronik ortam üzerinde öğrenebilme şansına sahip olabildiğinden SSK Bağkur sorgulama işlemi önemli bir zaman tasarrufu sağlıyor. Özellikle de günümüz modern Türkiye’sinde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmakta olan akıllı mobil cihazlar aracılığı ile internet ortamına kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor olması internet ortamı üzerinden son derece pratik bir şekilde gerçekleştirebilmesine yardımcı olan SSK Bağkur sorgulama işlemi oldukça yoğun ve sık bir şekilde tercih ediliyor.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan SSK Bağkur sorgulama işlemi özellikle de günün her saatinde ve internete erişimin mümkün olduğu her yerden gerçekleştirilebiliyor. Bu durum özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde kurum içi işleyişin daha hızlı olmasına ve kurum içi iş yükünün önemli oranda hafiflemesine yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerine güncel sigorta hizmet dökümü bilgilerini internet olaylığında ve güvenliğinde birkaç dakika içerisinde alabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. İnternet ortamı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan en geniş kapsamlı sanal devlet hizmeti e-Devlet sistemi içerisinde yer alan e-SGK uygulamaları aracılığı ile SSK Bağkur sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Ancak SSK ve Bağkur sigortalısının internet üzerindeki e-Devlet sistemi üzerinden sigorta hizmet bilgilerini alabilecekleri bu online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulamasını güvenlik amaçlı olarak gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı