Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulamaları ile neleri öğrenebilirim?

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini kurumlara bağlı olan vatandaşlar kullanmaktadır. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini internet üzerinden kolayca kullanmak mümkündür. Ayrıca SSK Bağ-Kur sorgulamaları yapılırken herhangi bir ücret de ödemezsiniz.

SSK Bağ-Kur sorgulamaları ile neleri öğrenebilirim?

Türkiye’de sosyal hizmetler ve sağlık güvencesi hizmetleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunuluyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde en çok işlem gerçekleştirilen devlet kurumu pozisyonunda Sosyal Güvenlik Kurumu bulunuyor. Vatandaşların sağlık güvencesi hizmetlerinden yararlanabilmek için gerçekleştirmekte olduğu sigorta prim ödemeleri ve diğer işlemleri ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçe müdürlüklerinde yoğun şekilde işlem gerçekleştiriyor olması bu müdürlüklerde oldukça yoğun bir kalabalığın ve buna bağlı olarak ağır bir iş yükünün oluşmasına neden oluyor. Bu yüzden kaliteli hizmet gibi noktalar dolayısı ile sağlık güvencesi ve sosyal güvence hizmetlerinde önemli oranlarda ağırlaşma yaşanabiliyor. Bunun önlenebilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital hizmetler son yıllarda oldukça yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun modern teknolojiye entegre sosyal hizmet anlayışı çerçevesinde SSK Bağkur sorgulama işlemleri son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu e-SGK portalı uygulamaları ile birlikte hem SSK sigortalısı hem de Bağkur sigortalısı sigortalılıkları veya emeklilikleri ile ilgili olarak gerçekleştirmek istediği tüm işlemleri elektronik ortam üzerinde daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ile birlikte SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerinin günün her saatinde SSK Bağkur sorgulama işlemleri ile güncel sigorta bilgilerini detaylı bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olması da günümüz modern Türkiye’sinde sigorta ile ilgili işlemlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetlerinin daha yoğun şekilde tercih edilmesine yol açıyor. Vatandaş internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK portalı uygulamaları ile güncel sigorta bilgilerini SSK Bağkur sorgulama işlemi ile dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan SSK Bağkur sorgulama uygulaması üzerinden SSK sigortalısı ve Bağkur sigortalısı için güncel sigorta bilgilerinin kolay ve hızlı bir şekilde öğrenilebilmesine yardımcı oluyor. İnternette SSK Bağkur sorgulama işlemleri ilk dönemlerde E-SGM uygulaması üzerinden gerçekleştirilebiliyordu. Ancak son birkaç aydır Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerindeki en geniş kapsamlı hizmet portalı E-SGM uygulaması üzerinde bakım ve yenileme çalışması gerçekleştirilmeye başlanması ve uygulamanın hizmet dışı konumda bulunması dolayısı ile SSK Bağkur sorgulama işlemleri internet üzerinde E-SGM uygulamasından gerçekleştirilemiyor.

Ancak bu durum SSK Bağkur sorgulama işlemlerinin internet üzerinden gerçekleştirilemeyeceği anlamına gelmiyor. Çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisinde de vatandaşlara yönelik olarak hizmet veren hizmet uygulamaları bulunuyor. Bu kapsamda vatandaşlar internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemine erişim sağlayarak kolay bir şekilde kimlik doğrulamasını gerçekleştirdikten sonra SSK Bağkur sorgulama işlemleri için e-hizmetler kategorisindeki ‘4a hizmet bilgisi’ ve ‘4b hizmet bilgisi’ ekranlarını kullanarak güncel sigorta dökümlerini alabiliyor.

Haberin Devamı