Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulamaları ile hangi bilgilere erişim sağlanıyor?

Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleri online SSK Bağkur sorgulama işlemi imkanı sağlıyor. Online SSK Bağkur sorgulama işlemi tüm Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükelleflerince 7 gün 24 saat internet erişimi olan her yerden gerçekleştirilebiliyor. İnternet üzerinde SSK Bağkur sorgulama işlemleri SGK’nın e-Devlet üzerindeki uygulamaları aracılığıyla yapılabiliyor.

SSK Bağ-Kur sorgulamaları ile hangi bilgilere erişim sağlanıyor?

Her geçen gün hızla gelişen teknolojilerin günlük hayatın her alanında karşı karşıya kalınan gereksinimlerin karşılanması ya da işlemlerin daha pratik biçimde gerçekleştirilebilmesi amacı ile kullanılmaya başlanması, günümüzde internet altyapısının bireysel alan sınırları dışında kamu hizmetleri alanları içerisinde de etkin biçimde kullanılmasına neden oluyor. Bu çerçevede de günümüzde internet üzerinde online SSK Bağkur sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesine imkan verecek Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) e-SGK ağı hizmet uygulamalarının hizmet vermeye başlamasına neden oluyor. Özellikle de günümüzde internet erişimlerinin bulunulan her yerden mümkün hale gelmesi ile birlikte yaşamın her alanında etkin biçimde kullanılıyor olması vatandaşların sigortalılık ve emeklilik işlemleri konusunda da internet avantajlarından yaralanabilmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde oluşturmuş olduğu ve günümüzde Türkiye’de internet altyapısını sunmakta olduğu kamu hizmetlerini vatandaşlara daha hızlı şekilde ulaştırabilmek amacı ile etkin olarak kullanan kamu kurum ve kuruluşları arasında oluşturulmuş olan en geniş ve en kapsamlı sanal kamu hizmet ağı olarak e-SGK ağı öne çıkıyor. İnternet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları 7 gün 24 saat, internet erişiminin söz konusu olduğu her yerden kullanılabiliyor.

Bu durumda internet üzer,inde yer alan e-SGK ağı uygulamalarının Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefleri tarafından online SSK Bağkur sorgulama işlemleri çerçevesinde aktif olarak kullanılması gerekliliğini ortaya çıkartıyor. Çünkü günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun merkez ya da ilçe teşkilatlarının hizmet süreleri olan mesai saatleri içerisinde çalışmakta olan SSK ve Bağkur mükelleflerinin reel işlem kanalları aracılığı ile SSK Bağkur sorgulama işlemlerini yapabilmeleri ya çok zorlu oluyor ya da mümkün olmayabiliyor.

Haberin Devamı

Ancak internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile SSK ve Bağkur mükellefleri, SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internete erişim imkanına sahip olabildikleri her noktadan ve günün hangi saatinde olursa olsun gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de günümüzde vatandaşlar internet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmek amacı ile sanal devlet portalı e-Devlet Kapısını kullanabiliyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamalarının doğrudan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinde yer alıyor olması sebebi ile SSK ve Bağkur mükellefleri açısından SSK Bağkur sorgulama işlemleri de bu sanal devlet portalından yapılabiliyor.

E-Devlet Kapısı üzerinde online SSK Bağkur sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi amacı ile kişisel bilgilerin güvenliği çerçevesinde öncelikli olarak kimlik doğrulaması yapılması gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de e-Devlet ‘sisteme giriş’ penceresinde e-Devlet şifresi ile giriş seçeneği ile sistemde kimlik doğrulama yapılabiliyor. Böylelikle SSK Bağkur sorgulama işlemleri internet üzerinde son derece pratik bir şekilde olduğu kadar güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. SSK Bağkur sorgulama işlemleri diğer kimlik doğrulama yöntemleri olan ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ ile giriş seçenekleriyle yapılan kimlik doğrulamaları ile de gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı