Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinin detayları!

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri sayesinde vatandaşlar bağlı oldukları kuruma ait sorgulama yapabiliyorlar. Sizler için bu yazımızda internet üzerinden yapılabilen devlet dairesi işlemlerinden SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemlerinden bahsetmiş bulunmaktayız. Yazımızın devamından detaylı olarak SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemlerini nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinin detayları!

SSK Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

SSK sorgulama işleminizi ilk olarak şifresiz olarak yapabileceğiniz SGK resmi sitesinden nasıl yapabileceğinizi anlatmış bulunmaktayız.

İlk olarak yapmanız gereken şey SGK’ya ait resmi sayfanın SSK sorgulama ile ilgili bölümüne giriş yapmanızdır. Daha sonra karşınıza sizden doldurmanız istenen bir form çıkacaktır. Bu formu size ait bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Bu bilgiler; TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi bilgileridir. Bu bilgileri ilgili yerlere doğru ve eksiksiz bir şekilde girdikten sonra “Sorgula” seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

E-Devlet sistemi üzerinden de şifreli olarak dakikalar içerisinde bu işlemi yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için bir E-Devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. Şifrenizi PTT şubelerinden; nüfus cüzdanınız ile yapacağınız şifre alma başvurusu sonucunda kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında edinebilirsiniz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Daha sonra işleminizi yapabilmek için E-Devlet resmi sitesinin SSK sorgulama (4A Hizmet Dökümü) işlem sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Girişinizi yapabilmek için açılacak olan ilk sayfa üzerinde bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan kimlik doğrulama sayfasında bulunan ilgili boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi kontrol edip doğruluğundan emin olduktan sonra “Siteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle açılacak olan yeni sayfa üzerinden SSK sorgulama işleminizin sonucunu görebilirsiniz.

Bağ Kur Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Bağ Kur sorgulama işleminizi ilk olarak şifresiz olarak yapabileceğiniz SGK resmi sitesinden nasıl yapabileceğinizi anlatmış bulunmaktayız. Daha sonra da E-Devlet şifreli sistemini kullanarak işleminizi nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK resmi sitesi üzerinden Bağ Kur sorgulama işleminizi yapabilmek için ilk olarak SGK resmi sistemi üzerinde bulunan Bağ Kur sorgulama işlem sayfasına ulaşarak yapmaya başlayabilirsiniz. Sayfa üzerinde bulunan ve sizden doldurmanız istenen bir form bulunmaktadır. SSK sorgulama işleminde de olduğu gibi bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Bilgilerinizi yazdıktan sonra “Sorgula” seçeneğine tıklayarak bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz.

İkinci olarak şifresiz işlem yapabileceğiniz E-Devlet sistemi bulunmaktadır. E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için bahsetmiş olduğumuz gibi şifrenizin olması gerekmektedir. Şifrenizi edindikten sonra yapacaklarınız aşağıdaki gibidir.

Bağ Kur sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden yapabilmek için E-Devlet resmi sitesinin Bağ Kur sorgulama (4B Hizmet Dökümü) işlem sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Girişinizi yapabilmek için açılacak olan ilk sayfa üzerinde bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan kimlik doğrulama sayfasında bulunan ilgili boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi kontrol edip doğruluğundan emin olduktan sonra “Siteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle açılacak olan yeni sayfa üzerinden Bağ Kur sorgulama işleminizin sonucunu görebilirsiniz.

Haberin Devamı