Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini kimler yapabiliyor?

79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının sağlık, sigorta ve sosyal güvenlik işlemlerinin yapıldığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nın hizmetlerinden internet vasıtasıyla yararlanmak mümkün. SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemleri tek bir çatı altında, internet erişiminiz olan her yerde, emrinizde. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek kurumlara gitmeden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri e-devlet sistemi üzerinde yer alıyor.

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini kimler yapabiliyor?

1965 yılında işçi statüsünde çalışanların sosyal güvenlik hakları için kurulan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve 1972 yılında esnaf ve sanatkârlar ve diğer bağımsız çalışanların sosyal güvenlik hakları için kurulan Sosyal Sigortalar Kurumu (Bağ-Kur) 2007 yılından beri aynı çatı altında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) adıyla ve bütün vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Çalışanların, emeklilerin ve onların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin tüm sağlık, sigorta ve sosyal güvenlik işlemleri SGK tarafından yürütülüyor. Her geçen gün değişen sosyal güvenlik ihtiyaçları doğrultusunda, çalışma ve emeklilik şartları, sağlık hizmetlerinden faydalanma imkanları da değişiyor ve gelişiyor. Değişimi takip etmek, ayak uydurabilmek ve yeniliklerden faydalanabilmek için, çağımızın gelişen iletişim ağından da faydalanmak kaçınılmaz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmetlerini, SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemlerini, internet üzerinden de vatandaşlara ulaştırıyor. Bu hem kurum için hem de milyonlarca vatandaş için büyük bir kolaylık. Bakanlıklar, kamu kurumları ve belediyelerin hizmetlerine erişimi tek bir adresten sağlamak mümkün. E-devlet resmi internet adresi üzerinden erişebileceğiniz e-devlet kapısı uygulamasıyla, tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişebilirsiniz. Kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına, bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmayı amaçlayan e-devlet kapısı uygulamasından faydalanabilmek için bir şifreye ihtiyacınız var.

Haberin Devamı

Bu şifreyi, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın ve fotoğrafınızın bulunduğu kimliğinizi (nüfus cüzdanı, ehliyet, evlilik cüzdanı, pasaport ) şahsen ibraz ederek, PTT Merkez Müdürlüklerinden alabilirsiniz. Kişisel bilgilerinizin güvenliği açısından bu şifreyi E-devlet resmi sitesine ilk kez giriş yaptığınızda değiştirmelisiniz. SSK ve BağKur sorgulama işlemleri, SGK başlığı altında karşınıza çıkacak. Prim borçları, emekli aylığı kesintileri, emeklilik sorgulama, sigorta işlemleri, başvurularınızın takibi, gözlük için cam-çerçeve bilgisi, hizmet dökümü, maaşınızın yatacağı bankayı değiştirme gibi yüzlerce hizmeti burada bulabilirsiniz. Elektronik ortamda sunulan bu hizmet, SSK ve Bağ-Kur sorgulama ile ilgili tüm işlemlerinizi, evinizden ya da iş yerinizden çıkmadan yapmanıza olanak sağlıyor.

Haberin Devamı