Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri şifresiz yapılıyor mu?

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri sayesinde vatandaşlar almakta oldukları hizmetlere dair bilgi sahibi olabiliyor. SSK Bağ-Kur sorgulamasını E-devlet üzerinden yapmanız mümkündür. E-devlet üzerinden SSK Bağ-Kur sorgulaması yapabilemeniz için E-devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir.

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri şifresiz yapılıyor mu?

Yıllardır yoğun iş hayatı bizi çok yormuş ve de bu yoğun iş hayatından hep kurtulmak istemişizdir. Bir yandan da yıllardır didinip durduğumuz iş yerinden belirli avantajlardan yararlanmak isteriz. Her insan hayatını ve de geleceğini güvence altına almak ister ve de çalıştığımız yerin sağlık sigortası yaptırmamızı isteriz. Sağlık sigortası yaparak geleceğimizi garanti altına almak isteriz. Bu gibi benzer nedenlerden dolayı bizler yaşadığımız ülkede hizmet vermekte olan belli başlı kurumlara başvururuz. Bu başvurmuş olduğumuz kurum ve kuruluşlar bizlere çeşitli hizmetler sunar. Sunulmakta olan bu hizmetlerden en ilki ise vatandaşların sağlık alanlarında almış oldukları hizmetlerdir. Vatandaşlar sağlık alanlarından almış oldukları hizmetler ile hastanelerden ücretsiz bir şekilde sağlık sigortaları ile muayene olabilir ve de gerekli olan hizmetlerden kolay bir şekilde yararlanabilir. Örneğin sigortalı olan bir birey herhangi bir kaza durumunda devlet hastanelerine gidip masraflarının bir bölümünü devlet karşılayarak hastane hizmetlerinden yararlanabilir. Ayrıca sadece hastanelerden değil de eczanelerden de indirim uygulanarak hizmetlerden yararlanabilirler. Bu indirimler sağlık alanlarında uygulanarak vatandaşların cepleri zora düşmez.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar bu gibi hizmetlerden yararlanır iken bir de emekli olabilme hakkına sahip olabilirler. Emekli olmak ülkemizde yaşamakta olan her Türk bireyin en doğal hakkıdır. Emekli olabilmek için bazı kurallar vardır. Bu kurallardan bir tanesi emeklilik yaşıdır. Emeklilik yaşınız gelmemiş ise emekli olamazsınız. İkinci olarak da herhangi bir sağlık kurumuna bağlı iseniz ödemeni gereken prim ücretleri bulunmaktadır. Bu prim ücretlerini gününde ödeyerek geciktirme yapmayarak eksiksiz bir şekilde ödemeniz gerekir. Bu kuralları yerine doğru ve de eksiksiz bir şekilde yerine getirdikten sonra emekli olabilme hakkına sahip olabilirsiniz. Bu neden ile de erken yaşta işe başlayan vatandaşlar sağlık sigortalarına bağlı olarak çalışmış oldukları kurumlar önemlidir. Ne kadar erken sigortamız başlar ise o kadar erkenden emekli olabilme şansına sahip oluruz.

Haberin Devamı

Sağlık sigortamızı yaptırmak ve de prim borçlarını zamanında ve de eksiksiz bir şekilde ödememiz bu açıdan çok önemlidir. SSK ve de Bağ- Kur SGK'ya bağlı olan kurumlardan yalnızca iki tanesidir. Ülkemizde bulunmakta olan Türk vatandaşlar her mesleğe göre ayrı ayrı sağlım kurumlarına bağlı olarak çalışmaktadır. Her vatandaşlar SSK ve Bağkur sorgulama işlemi yapmak isterler. Yapmış oldukları sorgulama işlemleri yoğun talep alan işlemlerdir. Bu neden ile SSK ve Bağ- Kur sorgulama işlemini SGK kurumlarında yapmak biraz zahmetli olabilir. Teknolojinin gelişmesi ile vatandaşların hayatları daha kolay bir hal alır. Teknolojinin gelişmesi ile online işlemler yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Devlet tarafından vatandaşlar için tasarlanmış olan e- devlet sistemi bulunmaktadır. E- devlet sistemi üzerinden çok kolay bir şekilde SSK ve Bağ- Kur sorgulama işlemleri yapılmaktadır.

Haberin Devamı