Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri şifresiz mümkün mü?

Çalışma hayatına başlar başlamaz bizlerin ilk olarak yapmış oldukları şey hemen sağlık sigortamızı yaptırmaktır. Sağlık sigortası ile sahip olabilecek olduğumuz avantajların sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle hemen işe başlar başlamaz sağlık sigortamızı yapabilmek için bizler gerekli olan Sosyal Güvenlik Kurumlarına başvurmamız gerekir.

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri şifresiz mümkün mü?

Bunun içinde ihtiyacımız olan sağlık sigortamızı kolayca yapmaya başlayabiliriz. Sosyal güvenlik Kurumu adı altında hizmet verme SSK ve BAĞ KUR kurumları hayatımızda pek çok yeri ve önemi olan kurumlardan biridir. Sağlık kurumlarına giderek aldığımız her hizmeti bu bağlı olduğumuz Sosyal Güvenlik Kurumlarına borçluyuzdur. Bu nedenle ne zaman istersek isteyelim bizler sağlık güvencemizi sağlayabilmek için gerekli olan yerlere başvuruda bulunabiliriz. Zaten vatandaşlar olarak bizler sahip olduğumuz meslekler doğrultusunda bir yere bağlı oluruz. Bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen hizmetleri de sağlayabilmek için bizler en yakınımızda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurarak gerekli olan prim ücretlerini ödeyip sunulan imkânlardan yararlanmamız gerekir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kimi zamanlarda insanlık durumu olarak o ay ki harcamalarımızı çok yapmış olabiliriz. Ya da o ay ki giderlerimiz çok tutmuş olabilir. Böyle durumlarda bizler sağlık güvencemizi sağlayan kurumlara prim ücretini ödemekte güçlük çekebiliriz. Bu durumda durumlarda da bu prim ücreti üzerimize borç olarak yazılmış olur. Bunun dışında bizler SSK ve BAĞ KUR sorgulama yapabilmek için gerekli olan işlemlerimizi yapmamız gerekir. SSK BAĞ KUR sorgulama işlemini nereden ve nasıl yapacağımız ise aşağıda detaylı şekilde anlatılmıştır.Akıllı telefon kullanıcılarının internetlerini ceplerinde taşıması sonucunda geliştirilen sistemler doğrultusunda artık vatandaşlar online işlemlerini daha pratik bir şekilde internet sistemlerini kullanarak yapabilir. Gerçekleştirmeniz gereken tüm kamu kuruluşlarının işlemlerini tek bir başlık altında toplandığı bir sistem olan devletimizin resmi internet sitesi e Devlet sistemi vatandaşlara çeşitli şekillerde hizmet vermektedir. İçerisinde yer alan sağlık hizmetlerinden tutun da emniyet veya eğitim işlemlerine kadar daha pek çok işinizi kolay bir yolla bu platform üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. PTT şubesi üzerine kimlik belgeleri ile giderek vezne görevlisine e Devlet şifresi almak istediğini belirttikten sonra almış olduğunuz bu e Devlet şifresi için PTT kurumu sizden 2 TL gibi küçük bir miktar ücret talep etmektedir. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranız ile e Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra sistem sizden otomatik olarak kişisel bilgilerinizi doldurmanızı ve PTT şubesinden almış olduğunuz tek kullanımlık şifrenizi güncellemenizi istemektedir. Bu işlemlerin ardından istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. SSK BAĞ KUR sorgulamanızı da bu şifre alma ve şifre güncelleme işlemlerinden sonra yapabilirsiniz. Sistem içinden SSK BAĞ KUR sorgulama için gerekli olan bilgileri yapabilirsiniz. SSK BAĞ KUR sorgulamanızı işte bu sayede pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Bilgilerinizi SSK BAĞ KUR sorgulama bölümüne girerek tek bir tuşla detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı