Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK portalı internette sigorta hizmetleri sunarken SSK Bağkur sorgulama işlemleri de elektronik ortamda yapılabiliyor. Hem SSK hem de Bağkur sigortalısının artık en güncel sigorta hizmet dökümlerini alabilmeleri internette SSK Bağkur sorgulama yapmak kadar kolay hale geldi. Bu durumda Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigortası mükellefleri tarafından online SSK Bağkur sorgulama hizmetinin yoğun olarak kullanmalarına neden oluyor.

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

Türkiye’de sosyal hizmetler ve sağlık güvencesi hizmetleri Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında vatandaşa ulaştırılıyor. 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurulan ve bünyesinde Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Bağkur ve Emekli Sandığı sigorta kurumlarını barındıran Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’de sağlık güvencesi hizmetleri ve sosyal güvence hizmetleri alanında çağdaş dünya ülkelerinin yakalanabilmesini sağlayacak hizmet anlayışı ile faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda özellikle elektronik hizmetleri aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK portalı uygulamaları ile birlikte vatandaş SSK Bağkur sorgulama gibi sigorta işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özel sektörde çalışarak Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi olan veya kendi nam ve adına çalışarak Bağkur sigortası mükellefleri olan vatandaşların sigortalılık durumları ile ilgili olarak en güncel bilgileri alabilmek Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri öncesinde pek de kolay değildi. Çünkü Türkiye’de her vatandaşın sosyal güvence kapsamı altına alınması ve sağlık güvencesi hizmetleri sunulması gibi çok geniş kapsamlı bir hizmet yapısına sahip olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kurum içi iş yükü oldukça yüksektir. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerinde yoğun bir kalabalığın bulunması vatandaşın işlem yapabilmesi için çok uzun zamanlar alabilecek sıra bekleme çilesine katlanmasına neden olabiliyor. Bunun önüne geçilebilmesi, Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinin daha hızlı hale getirilebilmesi ve vatandaşların yaşadıkları mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik hizmetler çok daha aktif şekilde kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 21.yüzyıl dünyasına entegre olan bu hizmet anlayışı çerçevesinde elektronik ortam üzerinde sunulan e-SGK portalı hizmet uygulamaları SSK Bağkur sorgulama işlemlerinin son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor. Türkiye’de hem Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri hem de Bağkur sigorta kurumu mükellefleri için güncel sigortalılık durumu, prim ödemeleri ve müstahaklık durumu gibi sigorta bilgilerine ulaşılabilmesinde önemli bir kolaylık online SSK Bağkur sorgulama hizmeti ile sağlanabilmektedir. SSK ve Bağkur sigorta mükellefleri tarafından elektronik ortam üzerinde SSK Bağkur sorgulama işlemleri e-SGK portalında yer alan hizmet uygulamalarından birisi olan E-SGM uygulaması üzerinden yapılabiliyordu. Ancak son birkaç aydır bakım ve yenileme çalışmasında olması dolayısı ile E-SGM hizmet ekranı kullanılamıyor.

Haberin Devamı

Bu yüzden SSK ve Bağkur sigortalısının elektronik ortam üzerinde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini yapabilecekleri tek alternatif olan e-Devlet sistemi üzerindeki Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet uygulamaları ön plana çıkıyor.E-Devlet sistemi üzerinde SSK Bağkur sorgulama işlemi için SSK sigortası mükelleflerinin ‘e-hizmetler’ kategorisinde yer alan ‘4A hizmet bilgisi’, Bağkur sigortası mükelleflerinin ise ‘4B hizmet bilgisi’ ekranını kullanması gerekmektedir. Böylelikle hem SSK hem de Bağkur sigortalısı en güncel sigorta bilgilerine ait dokümanları internet kolaylığında öğrenerek, kariyer planlamalarından, emeklilik düzenlemelerine kadar her aşamada önemli bir avantaj yakalayabilmektedir.

Haberin Devamı