Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır?

Sosyal Güvenlik Kurumu online SSK Bağkur sorgulama önemli bir işlem ve zaman kolaylığı sağlıyor. İnternette yer alan e-SGK uygulamaları ile birlikte vatandaş SSK Bağkur sorgulama hizmeti yoğun şekilde kullanılıyor. Online SSK Bağkur sorgulama işlemi SSK ve Bağkur sigortalısı şekilde kullanılıyor.

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır?

Modern teknoloji çağında devlet kurumlarının vatandaşa daha hızlı ve daha modern standartlarda hizmetler sunabilmek için akıllı teknolojiyi etkin şekilde kullandığı görülürken bu alanda Sosyal Güvenlik Kurumu lider devlet kurumu pozisyonunu üstleniyor. Özellikle mükelleflerinin her koşulda daha üstün standartlarda hizmet altyapısından faydalanarak işlemlerini gerçekleştirebilmesine yardımcı olmayı amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu açıdan e-SGK hizmetleri önemli bir görev üstleniyor. Elektronik ortamda yer alan e-SGK hizmetleri SSK ve Bağkur sigortalısının çok eskiden beri almakta sorun yaşadıkları veya yoğun zaman kaybettikleri sigorta hizmet dökümünü internet hız ve kolaylığında alabilme şansına sahip olmasını sağlıyor. Bu noktada özellikle e-SGK sorgulama hizmetleri aracılığı SSK ve Bağkur sigortalısının SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internet olan her yerde yapabilmesi de söz konusu olduğundan il veya ilçe SGK müdürlüklerine gitmek gibi bir durumla da karşı karşıya kalınmasının önüne geçiliyor.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Hem Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde hizmet veren e-SGK portalı uygulamaları üzerinden sadece dakikalar içerisinde SSK Bağkur sorgulama hizmet uygulaması internetten SSK hizmet dökümü ve Bağkur hizmet dökümü güncel ve ayrıntı bilgileri dakikalar içerisinde öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. SSK ve Bağkur mükelleflerine hem de Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan tüm olumsuz etkilerinin önüne geçilebilmesi amacı ile dijital platform üzerinde dijital hizmet uygulamaları açılmaya başlandı. Bu şekilde Türkiye’de özel sektörde çalışarak SSK sigortası mükellefi olan veya kendi nam ve adına çalışarak Bağkur sigortası mükellefi olan tüm vatandaşların en güncel sigorta bilgilerinin ayrıntılı dökümlerini alabiliyor. Bu şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde yer alan müdürlüklerinde çok önemli zaman kayıpları ve yoğun bürokrasi işlemleri ile uğraşması sona eriyor.

Haberin Devamı

Elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SSK Bağkur sorgulama hizmet uygulaması sayesinde hem Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur sigortası mükellefleri birkaç dakika içersinde en güncel sigorta döküm bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Türkiye’de özel sektörde çalışan Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve kendi nam ve adına çalışan Bağkur sigortası mükelleflerinin aslında oldukça basit bir işlem olmasına karşın sigorta hizmet dökümlerini çok zorlu bi şekilde gerçekleştirebiliyordu. Özellikle de SSK ve Bağkur’lu SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde hizmet veren müdürlüklerinde çok uzun saatler alabilen sıra bekleme ve arkasından gelen yoğun evrak işlemleri gibi durumlar ile çok daha uzun sürelerde gerçekleştiriliyor.

SSK ve Bağkur sigortalısı SSK Bağkur sorgulama işlemlerini elektronik ortam üzerinde sanal devlet portalı e-Devlet sistemi aracılığı ile gerçekleştirebiliyor. Özellikle de SSK Bağkur sorgulama hizmet uygulamaları sayesinde vatandaş, dakikalar içerisinde e-Devlet kimlik doğrulamasını yaparak, sisteme girilebiliyor ve 4A-4B hizmet dökümü bilgilerini alabiliyor. SSK Bağkur sorgulama işlemi hem daha güvenli bir şekilde tamamlanarak elektronik ortamda kişisel bilgilerin güvenliği sağlanabiliyor hem de en güncel döneme kadar dahi ayrıntılı sigorta hizmet dökümü bilgilerini kolay ve hızlı bir şekilde alabilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı