Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar için online sorgulama!

Bağ-Kur ve SSK sigortalısı internette SSK Bağ-Kur sorgulama yapabiliyor. Online SSK Bağ-Kur sorgulama ile en güncel sigorta bilgileri ve hizmet dökümü sanal platformdan alınabiliyor. İnternette SSK ve Bağ-Kur sigortalısı güncel sigorta bilgilerini öğrenebileceği işlemi e-Devlet portalından yapabiliyor.

SSK Bağ-Kur hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar için online sorgulama!

Türkiye’de mobil akıllı cihaz pazarı, dünyanın en önemli paylarından birisini oluşturuyor. Dünyaca ünlü teknoloji markalarının birbirinden fonksiyonel ve yenilikçi akıllı cihazlarını Türkiye piyasasında etkin bir şekilde sunması bu alandaki kullanım oranlarının çok daha yüksek noktalara ulaşmasına yol açıyor. Günümüz modern çağında mobil akıllı cihazların insanların nerede olursa olsun internet ortamına kolaylıkla erişim sağlayabilmesine olanak vermesi, internet kullanımının da önemli oranda yaygınlaşmasına ve artmasına yol açıyor. Günümüz modern yüzyılında internet hizmetleri de yoğun internet kullanımı ile birlikte popüler bir hale gelirken, her geçen gün daha geniş kapsamlara ulaşmasına neden oluyor. Özellikle devlet hizmetlerinde de internet altyapısının aktif şekilde görülmesi sanal platform üzerinden kolaylıkla kamu işlemlerinin da yapılabilmesine olanak sağlıyor. Elektronik ortam üzerinde vatandaşın hizmetine açılan online kamu hizmetlerinden birisi de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK Bağkur sorgulama hizmetidir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern Türkiye’sinde artık Sosyal Güvenlik Kurumu mükellefleri SSK ve Bağkur sigortalısı sadece dakikalar içerisinde en güncel sigorta hizmet dökümü bilgilerine ulaşabilmelerine yardımcı olacak online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internet ortamı üzerinden gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Türkiye’de internet kullanımının toplumun önemli bir kısmına ulaşması ile birlikte devlet kurumları tarafından internet altyapısının aktif şekilde kullanılmaya başlamasına yol açtı. Özellikle de vatandaşların daha hızlı ve daha kolay bir şekilde modern standartlarda kamu işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan internetteki online kamu hizmet ağları konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu çok aktif ve önemli bir rol üstleniyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan kamu hizmet ağları arasında en geniş kapsama sahip olan hizmet ağına sahip olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan e-SGK hizmetleri ile mükelleflerin sigorta ve emeklilik işlemleri daha kolay şekilde yapılabiliyor. SSK Bağkur sorgulama işlemlerinin de sadece dakikalar içerisinde Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigortası mükellefleri tarafından gerçekleştirilebiliyor olması hem mükelleflere hem de kuruma önemli avantajlar sağlıyor. Özellikle de güncel sigorta hizmet dökümü bilgilerini son derece pratik bir şekilde alabilme imkanı sunan SSK Bağkur sorgulama işlemi ile SSK ve Bağkur sigortalısı önemli bir işlem kolaylığından yararlanabildiği gibi ciddi bir zaman tasarrufu da elde edebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ise güncel sigorta hizmet bilgilerinin internet hizmetleri kullanılarak alınması sayesinde önemli bir iş yükünden kurtulabiliyor.

Haberin Devamı

Günümüzde internet üzerinden online SSK Bağkur sorgulama işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sanal devlet portalı e-Devlet sisteminin ‘e-hizmetler’ kategorisi altında yer alan e-SGK uygulamaları aracılığı ile yapılabiliyor. İnternette e-Devlet sistemi üzerinden SSK Bağkur sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikli olarak kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor ki bu aşamada e-Devlet sisteme giriş penceresi kullanılabiliyor. Vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparken genel olarak e-Devlet şifresi seçeneğini kullanıyor. E-Devlet sistemine giriş yapan vatandaşların güncel sigorta hizmet bilgilerine ulaşabilmelerini sağlayacak online SSK Bağkur sorgulama işlemi SSK mükellefleri tarafından ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından, Bağkur sigortası mükellefleri tarafından ‘4B hizmet bilgisi’ ekranından dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı