Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur hizmet dökümünü internetten alabilir miyim?

SSK Bağ-Kur kurumlarına ait hizmet dökümleri internet üzerinden alınabilir. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri internet üzerinden kolayca yapılabilir. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını sizler için anlatmış bulunuyoruz.

SSK Bağ-Kur hizmet dökümünü internetten alabilir miyim?

SSK çalışan kişi için işverenin bağlamak zorunda olduğu sağlık sigortasıdır. SSK ‘dan bir kişiye ya da kuruma çalışan kişiler faydalanabilmektedir. Sigortasız olarak çalışmak ve çalıştırmak yasaktır. Bunun sebebi iş yapanın hakkını koruyabilmektir. Sigortalı olarak çalışmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Sigortalı olunduğunda sağlık güvence altına alınmaktadır. Sağlığın güvence altına alınmasının yanı sıra hastanelerde ücretsiz olarak muayene olabilme imkânı ve ilaçları indirimli olarak alabilme imkânı da tanınmaktadır. Bunların dışında sigortanın en büyük avantajı ise emekliliktir. Sigortası ödenmemiş olan bir kimse emekli olamaz. Ancak sigortası ödenen kişiler primleri ve yaşları dolduğunda emekli olarak emeklilik haklarından faydalanabilir.

Sigorta işveren tarafından ödenmektedir. Ancak sigorta ödeme ile ilgili her hangi bir problem yaşanabilir. Sigorta priminizin ödenmemesi ya da gecikmesi karşılanabilecek problemler arasında yer almaktadır. Siz bunu sorgulamadığınız sürece de haberiniz olmayacaktır. Bunun için işvereninizin sizin priminizi ödemesi gereken zamanlarda SSK sorgulama işlemi yaparak, kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Prim ödemelerinizi takip etmeniz önemlidir. Çünkü priminiz dolmazsa, yaşınız dolsa dahi emekli olamazsınız.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

BAĞ KUR Sorgulama

BAĞ KUR bir kişinin kendi işletmesini işletmesi halinde bağlı olduğu sosyal güvenlik kurumudur. BAĞ KUR da tıpkı SSK gibi sosyal güvence sunmaktadır. Hastanelerde ücretsiz olarak muayene olmak, ilaçları indirimli olarak alma ve emeklilik imkânı da BAĞ KUR tarafından sunulan imkânlardandır. BAĞ KUR un tek farkı kişi prim borcunu kendisi ödemektedir. Sigortasını kendi sağlayan bir kişi prim ödemelerini zamanında ve tam olarak yapmalıdır ki her hangi bir zamma uğramasın. Prim borcunun ödenmemesi halinde prim dolmaz ve emekli olunamaz. Ayrıca cezası da bulunmaktadır. Bu sebeple işletme sahipleri de prim ödemesine dikkat etmelidir. BAĞ KUR sorgulama sayesinde kafanızda hiçbir karışıklık kalmasına gerek bulunmamaktadır. Çünkü BAĞ KUR sorgulama ile prim borcunuzu hangi ay için ödediğiniz, hangi ay için ödemediğiniz bilgilerine hızlı ve rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK BAĞ KUR Sorgulama

SSK ve BAĞ KUR sorgulama işleminin yapılabilmesi için e devlet vatandaşına imkân sunmuştur. E devlet kapısı sayesinde sorgulama işleminizi çok pratik bir şekilde elektronik ortam üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E devlet üzerinden SSK sorgu ya da BAĞ KUR sorgu işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle e devlet kapısı şifresi almanız gerekmektedir. E devlet şifresi almak için postaneye gitmelisiniz. Postaneden e devlet şifresi için talep de bulunmalısınız. Size anında e devlet şifresi verilecektir. Verilen e devlet şifresi ile e devlet internet sitesine giriş yapmalısınız. E devlet internet sitesine giriş yaptıktan sonra ise size sorulmuş olan bilgileri doğru bir şekilde girmelisiniz. Özellikle telefon numarası ve e mail adresi alanlarına dikkat etmelisiniz. Daha sonra şifre güncellemesini yapmalısınız ve SSK sorgu, BAĞ KUR sorgu işleminizi gerçekleştirmelisiniz.

Haberin Devamı