Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur borç durumu sorgulama!

Sosyal Güvenlik Kurumu e-Devlet hizmetleri ile internette SSK Bağkur sorgulama dönemi başladı. Hem SSK hem de Bağkur mükellefleri için güncel sigorta bilgilerini dakikalar içerisinde öğrenebilmek dijital SSK Bağkur sorgulama işlemi ile mümkün hale geliyor. SSK Bağkur sorgulama işlemini elektronik ortamda yapmak isteyen SSK’lı ve Bağkur’lu vatandaşlar e-Devlet sistemindeki SGK hizmet uygulamalarını kullanabiliyor.

SSK Bağ-Kur borç durumu sorgulama!

Türkiye’de sağlık güvencesi hizmetlerini sunan devlet kurumu olması nedeni ile her zaman yoğun işlem trafiğine sahne olan Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan vatandaşa çağdaş dünya koşullarına uygun sosyal güvence ve sağlık güvencesi hizmetleri sunulabilmesi için elektronik sigorta ve emeklilik hizmetleri sunuluyor. Türkiye’de özel sektörde çalışarak Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi olan veya kendi nam ve adına çalışarak Bağkur sigortası mükellefi olan tüm vatandaşlar artık güncel sigorta bilgilerini internette SSK Bağkur sorgulama hizmeti ile öğrenebilme şansını yakalıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik hizmetleri sayesinde artık elektronik ortam üzerinden de gerçekleştirilebilen SSK Bağkur sorgulama işlem hizmetinin hem SSK hem de Bağkur sigorta mükelleflerine çok önemli avantajları ve kolaylıkları bulunmaktadır. Çünkü aslında oldukça basit bir işlem olmasına karşın hem SSK hem de Bağkur mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan SGK müdürlüklerine giderek çok uzun zamanlarını alacak sıra bekleme ve yoğun evrak çilesi ile uğraşmak durumunda kalmak gibi bir mağduriyet ile karşı karşıya kalabiliyordu. Bu durumun hem modern çağ devlet hizmetleri anlayışına uygun olmaması hem de SSK ve Bağkur sigortalısının gündelik veya iş yaşantısında aksamalar yaşamasına neden olması nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde online SSK Bağkur sorgulama hizmetinin yapılacağı dijital hizmet penceresi faaliyete geçirildi. Böylelikle Türkiye’de hem Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri hem de Bağkur sigortası mükellefleri sadece dakikalar içerisinde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini dijital ortamda gerçekleştirerek, en güncel sigorta dökümlerine ulaşabilme şansını yakalıyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde internet erişimini kolaylıkla gerçekleştirebilmekte olan SSK ve Bağkur sigortalısı SSK Bağkur sorgulama işlemini yapmak için genel olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan hizmet uygulamalarını kullanmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

Elektronik ortam üzerinden yapılabilen SSK Bağkur sorgulama işlemlerinin SSK ve Bağkur sigortalısına sağladığı bir önemli avantaj ise kesinlikle mesai saati koşulunun bulunmamasıdır. Bu koşul sayesinde artık hem Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri hem de Bağkur sigortası mükellefleri internet erişimini sağlayabildiği her noktadan ve günün herhangi bir saatinde en güncel sigorta bilgilerini içeren sigorta hizmet dökümü bilgilerini elektronik ortam üzerinden dakikalar içerisinde alabilme şansına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu SSK ve Bağkur sigortalısının, sigortalılık ve emeklilik işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesine imkan verecek e-SGK portalı hizmet uygulamaları sunuluyor. Bu hizmet uygulamaları arasında yer alan E-SGM penceresinde SSK ve Bağkur sigortalısının SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Ancak 2015 yılının son aylarından itibaren hizmet dışı hale gelen E-SGM uygulaması nedeni ile SSK ve Bağkur sigortalısı bu dijital pencereyi kullanamıyor. Bunun yerine Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerindeki en güncel sanal devlet hizmetleri portalı e-Devlet sistemi üzerindeki hizmet pencereleri kullanılarak SSK Bağkur sorgulama işlemleri SSK ve Bağkur sigortalısı tarafından gerçekleştirilebilmektedir.

Haberin Devamı