Gazete Vatan Logo

SSK(4A) ve Bağ-Kur(4B) sorgulamaları nasıl yapılıyor?

SSK ve Bağ-Kur sorgulamalarını vatandaşlar internet sistemi üzerinden kolay şekilde yapabiliyor. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını sizler için anlatmış bulunuyoruz. SSK Bağ-Kur sorgulamalarının nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebileceksiniz.

SSK(4A) ve Bağ-Kur(4B) sorgulamaları nasıl yapılıyor?

İnsanlar çalışma hayatına girdikten sonra ilk olarak yapacakları işlem SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kuruluşunun sunmuş olduğu bir sosyal güvenceye sahip olmaktır. Bu sosyal güvenceler sayesinde ücretsiz sağlık hizmetinden ve belirli bir yaşa gelindiğinde emeklilik güvencesinden faydalanılmaktadır. Her ay yatırılan düzenli primler sayesinde sağlık ve emeklilik güvencesi vatandaşlara sunulmaktadır. SSK ve Bağ-Kur adı altında hizmet veren sosyal güvenceler farklı tip insanlara hitap etmektedir. SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu) bünyesinde güvence altına girmek isteyen kişilerin herhangi bir kimse yada iş kurumunda işçi olarak çalışması gerekmektedir. Bağ-Kur bünyesinde güvence altına girmek isteyen kişiler ise kendi işlerinin sahibi olması gerekmektedir. SSK veya Bağ-Kur güvencelerine mensup kişilerin her ay düzenli olarak yatırması gereken primler vardır. Bu primlerin düzenli olarak yatırılması sonucunda sağlık hizmeti ücretsiz olarak vatandaşlara sunulmaktadır. Bir başka avantaj ise belirli bir yaşa gelindiğinde insanların emeklilik durumundan faydalanmasını sunmaktadır. Yatırılan primler hakkında bilgi almak için eskiden SGK şubelerine gitmek gerekmekteydi. Ancak iletişimin en büyük ağı olan internet sistemi sayesinde artık bu primlerden bilgi almak artık çok kolaydır.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

e Devlet sistemi üzerinden yapılan bu işlem artık çok basit bir hal almıştır. Devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemi tüm kamu kurum ve kuruluşlarını bir çatı altında toplamıştır. Bu çatı altına SGK kurumu da dahil edilmektedir. SGK kurumu resmi internet sitesi üzerinden yapılan bu işlem çok basittir. Ancak bu sistemden faydalanmak için ilk olarak e Devlet sistemine üye olmak gerekmektedir. e Devlet sistemine üye olmak iççin PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. PTT şubesi üzerinden yapılan bu işlem için 2 TL tutarında hizmet ücreti alınmaktadır. Bu işlemin ardından T.C. kimlik numaranız ve almış olduğunuz şifre ile giriş yapabilirsiniz. Sisteme ilk olarak giriş yaptığınız da otomatik olarak sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ve PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz bir şifre ile değiştirmeniz istenmektedir. Bu basit işlemin de ardından e Devlet platformu kullanıma hazır bir hale gelecektir.

Haberin Devamı

e Devlet platformunun sunmuş olduğu bir başka resmi işlem ise SSK Bağ-Kur sorgulama işlemidir. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi e Devlet platformuna bağlı SGK resmi internet sitesi üzerinden gerçekleşmektedir. SSK Bağ-Kur sorgulama işleminin internet üzerinden olmasının en büyük avantajı insanların SGK şubeleri üzerinde vakit kaybetmesini önlemesidir. e Devlet sistemine giriş yaptığınızda sayfa üzerinde bulunan arama bölümüne SSK Bağ-Kur sorgulama yazarak sistemden faydalanabilirsiniz. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemini gerçekleştirmek için akıllı telefonunuza e Devlet mobil uygulamasını indirebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde evde, iş yerinde, parkta kısaca herhangi bir yerde SSK Bağ-Kur sorgulama işleminizi kısa bir süre içinde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı