Gazete Vatan Logo

SSK(4A) ve Bağ-Kur(4B) sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

SSK ve Bağ-Kur kapsamında yer alan vatandaşlar sorgulamalarını internet üzerinden yapabiliyor. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri bir kaç dakikada kolaylıkla yapılır. SSK Bağ-Kur sorgulama ile ilgili merak ettiğiniz her şey yazımızda yer almaktadır.

SSK(4A) ve Bağ-Kur(4B) sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

Hızla gelişen bir teknolojinin olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Hatta yaşadığımız bu zaman için teknoloji çağı dersek yanılmış olmayız. Gelişen bu teknoloji ile birlikte hayatımıza birçok yenilik girmiş durumdadır. Bu yenilikler insan hayatını kolaylaştırmak için yapılmış olan ve yapılmaya devam eden yeniliklerdir. Örneğin günümüzde ev hanımlarına yardım eden mutfak robotları ve beyaz eşyalar, herhangi bir yazılı işlem için bilgisayar üzerinden yazılmış olan şeyleri yazıcı yardımı ile çıkarabilme imkanı, arabalar ve en önemlisi de internet ağı. İnternet ağı sayesinde günümüzün en büyük bilgi kapasitesi oluşmuş ve bu alanda bulunan bilgiler artmaya devam etmektedir. İnternet üzerinden her bilgiye kolayca ulaşabilmenin yanında internet üzerinden birçok işlem yapabilmekteyiz. Örneğin; alışveriş, internet bankacılığı, eğitim öğretim uygulamaları, sosyal medya ve geçtiğimiz yıllarda oluşturulan bir sistem ile devlet dairesi işlemleri. Devlet dairesi işlemlerimizi de artık herhangi bir yere gitmeden veya hiçbir yere telefon etmeden internet sistemini kullanarak dakikalar içerisinde oturduğumuz yerden kalkmadan yapabiliyoruz.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden devlet dairesi işlemlerinin yapıldığı en kapsamlı resmi site E-Devlet sistemidir. Sizler için bu yazımızda E-Devlet sistemi üzerinden SSK sorgulama ve Bağ Kur sorgulama işlemleri nasıl yapılır detaylı ve anlaşılır bir şekilde bahsetmiş bulunmaktayız.

E-Devlet sistemi şifreli bir sistemdir. Sistem üzerinden kimlik bilgilerinizi kullanarak işlem yapacağınız için koruma gerekmektedir. Bu korumayı da sistem içi girişlerde şifre ile sağlamışlardır. Şifreniz olmadan sisteme giriş yapabilmeniz mümkün değildir. Bahsetmiş olduğumuz gibi kimlik bilgileriniz kullanıldığı için sistem korumasına oldukça önem verilmektedir. Şifrenizi herhangi bir PTT şubesine giderek alabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey nüfus cüzdanınız ile birlikte şifre alma başvurusu yapmaktır. Daha sonra şifrenizi teslim alabilmek için işlem ücreti olan 2 TL’yi ödeyip, şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde alabilirsiniz. Bu şifre geçici şifrenizdir. Sistem ilk giriş yaptığınızda, sistem sizden otomatik olarak kendinize ait bir şifre oluşturmanızı isteyecektir. Kendinize ait bir şifre oluşturduktan sonra şifrenizi kimseyle paylaşmayınız.

Haberin Devamı

SSK Sorgulama ve Bağ Kur Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Her iki işlem için de yapılacak olan adım sayısı aynıdır ancak yapılacak olan bağlantı adresleri farklıdır. Bu nedenle doğru sekmeyi açtığınızdan emin olunuz. SSK kurumu internet üzerinde 4A, Bağ Kur kurumu ise internet üzerinde 4B olarak bilinmektedir.

Kurumunuza ait uygulama sayfasını açtıktan sonra karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Karşınıza bir kimlik doğrulama sayfası çıkacaktır. Açılacak olan kimlik doğrulama ekranında bulunan ilgili boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra aynı sayfanın alt tarafında bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak kimlik doğrulama işleminizi tamamlayınız. Açılacak olan ekran üzerinde bulunan bilgiler sorgulaması yapmış olduğunuz kurum hakkında size ait bilgileri içermektedir. Bu sayfa üzerinden bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı