Gazete Vatan Logo

SSK (4A) ve Bağ-Kur (4B) kurumlarına ait prim borcu sorgulaması nasıl yapılır?

SSK ve Bağ-Kur prim borcu sorgulamaları internet üzerinden kolayca yapılabilir. SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemleri sadece prim borcuyla sınır kalmayıp, prim gün sayısı, emekli olma yaşı gibi bir çok artı uygulamalar da mevcuttur. SSK Bağ-Kur sorgulamalarına ilişkin detaylı bilgiyi haberimizden edinebilirsiniz.

SSK (4A) ve Bağ-Kur (4B) kurumlarına ait prim borcu sorgulaması nasıl yapılır?

Çok küçük yaşlardan itibaren herkes öncelikle sağlık güvencesi kurumlarına kayıt olmak için çalışırlar. Sağlık güvencemizi sağlayan bu kurumların tümüne Sosyal Güvenlik Kurumu adı verilir. Çalışma hayatına başlar başlamaz bizler bu sağlık kurumlarından birine bağlı olarak hayatımıza devam etmeye çalışırız. Devletimiz tarafından desteklenen bu sosyal güvenlik kurumları vatandaşlara çeşitli hizmetler sunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında hizmet veren üç tane kuruluş vardır. Bunlar SSK, BAĞ KUR ve de GSS kurumlarıdır. Bu kurumlar tarafından vatandaşlar çok çeşitli sağlık alanlarında işlem yapabilmektedir. SSK, BAĞ KUR ve GSS kurumları vatandaşların emekli olabilmesi ve de sağlık adına yapılan hizmetlerden yararlanabilmelerini sağlar. Bu sağlık güvencesi kurumları sayesinde vatandaşlar aynı zamanda hastanelerde kolayca muayene olabilir, kontrol edilebilir. Bu sosyal sağlık güvencemizi sağlayan kurumlardan aynı zamanda belli bir yaşa gelip ödememiz gereken tüm prim ücretlerini ödediğimizde bizler emeklilik hakkına da sahip olabiliriz.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her vatandaş elbette ki emekli olabilme hakkına sahiptir. Doldurulması gereken emeklilik yaşına gelindiğinde ve de prim borçlarını eksiksiz bir şekilde ödendiğinde vatandaşlar kolaylıkla emekli olup artık çalıştıklarının karşılığını alabilir. Emekli olabilmek bu nedenle önemlidir. Bu sağlık güvencemizi sağlayan kurum ve kuruluşlara erken giriş yaptırıp prim ücretlerini erken ödemek bizlerin daha erken yaşta emekli olabilmesi için önemlidir.

Bu kurumlara kimi zaman ödenmesi gereken prim ücretlerini ödemekte sıkıntı çekebiliriz. SSK BAĞ KUR sorgulama yaparak toplam borcumuz ve diğer en geniş bilgileri öğrenebiliriz. SSK BAĞ KUR sorgulama işleminden hizmet alabilmek için de online işlem merkezi olan e Devlet adı verilen devletimizin resmi internet sitesi üzerinden yürütülen işlemden yararlanabiliriz. Bu SSK BAĞ KUR sorgulama işlemi sağlık sektöründen verdiği bu hizmetten herkes kolaylıkla yararlanabilir. Bu e Devlet sistemini kullanabilmek için T.C. kimlik numaranıza belirlenmiş bir hesabınızın olması gerekmektedir. E-Devlet şifresine sahip olmak için en yakın PTT şubesine nüfuz cüzdanı belgeniz ile giderek vezne görevlisine e Devlet şifresi almak istediğinizi beyan etmeniz yeterli olacaktır. Hemen sonrasında bu işlem için PTT şubesi sizden 2 TL kadar küçük bir miktar işlem ücreti talep etmektedir. Buradan almış olduğunuz şifre ve T.C. kimlik numaranız ile beraber artık ne zaman isterseniz e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Sisteme girişinizi gerçekleştirdikten hemen sonra karşınıza açılacak olan e-Devlet resmi sayfasından hizmetler bölümünden SSK BAĞ KUR sorgulama ya da SSK BAĞ KUR sorgulama başlığını sağ üst köşede ki arama bölümüne yazarak istediğiniz sayfaya ulaşabilirsiniz. Bu sayfaya geldikten sonra SSK BAĞ KUR sorgulama yapabilmek için gerekli olan tüm kimlik bilgilerinizi sistem içerisinde yazılı olan bölüme giriniz. Sonrasında da sizler SSK BAĞ KUR sorgulama hakkında en detaylı bilgilere ulaşabilir, aklınıza takılan soruların yanıtlarını bu şekilde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı