Gazete Vatan Logo

SSK 4A Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Alınır?

SSK sorgulama hizmeti olan hizmet dökümü e devlet şifresi ile alınmaktadır. SSK hizmet dökümü almak isteyen vatandaşlar haberimizdeki SSK sorgulama adımlarını takip edebilir.

SSK 4A Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigortası bulunan ve çalışan vatandaşlar çalıştıkları süre boyunca sigortalarına yapılan ödemeleri kontrol etme şansına sahiptir. Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına online olarak geliştirilerek kullanıma sunulan SSK sorgulama hizmetlerinden tüm vatandaşlar yararlanabilir. Özellikle özel bir şirkette çalışan ve sigortası bulunan vatandaşlar SSK sorgulama yaparak sigortasının düzenli olarak ödenip ödenmediğini kontrol edebilir. Bu açıdan online olarak SSK hizmet dökümü alınması yeterli olacaktır. SSK sorgulama hizmetleri arasında bulunan SSK hizmet dökümü sayesinde vatandaşların sigortaları üzerinden istediği bilgilere ulaşması mümkündür.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK, sigorta hizmetlerinin kolay erişilebilmesi amacıyla e devlet kapısı üzerinden hizmetleri sunmaya başlamıştır. Bu açıdan vatandaşların e devlet kapısı üzerinden yapacağı işlemler ile birlikte tüm SSK sorgulama hizmetlerinden yararlanması mümkündür. Hizmetlerin e devlet kapısı üzerinden sunulmasının bir avantajı ise sadece sigorta hizmetleri için değil devlet tarafından kullanıma sunulmuş olan tüm hizmetlerden yararlanmanın mümkün olmaktadır. Bu açıdan SSK sorgulama yaptıktan sonra diğer online hizmetlerden de yararlanarak işlemler gerçekleştirilebilir.Üstelik tüm işlemlerin ücretsiz olması vatandaşların işlerini kolaylaştırarak istedikleri zaman bilgilere ulaşmasını sağlamıştır. Bu açıdan sizlerde online olarak SSK sorgulama yapabilir ve bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK sorgulama kapsamında yapılacak olan işlem SSK hizmet dökümü almaktır. Hizmetler listesinde 4A hizmet dökümü olarak yer alan bu hizmetin seçilmesi ile birlikte vatandaşların hizmet dökümü açılacak ve tüm bilgiler ekranda yayınlanacaktır. İlgili ekranda sigortanın düzenli ödenip ödenmediğini görmeniz, bir ay içerisinde kaç günlük prim ödemesinin yapıldığını görmek mümkündür. Bu açıdan ekranda yayınlanan bilgiler üzerinden yapacağınız incelemeler ile birlikte sigorta üzerinde herhangi bir hatanın yapılıp yapılmadığını ya da işveren tarafından mağduriyetin yaşatılıp yaşatılmadığını görmeniz mümkün olacaktır. Yaşanılan herhangi bir sorunda geriye dönük borçlanma gibi imkanlar da olduğu için gerekli başvuruları yaparak mağdur olmaktan kendinizi kurtarabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK tarafından kullanıma sunulan SSK sorgulama işlemlerinde vatandaşların sadece bilgisayar kullanması zorunlu değildir. Akıllı cep telefonları ve tabletler üzerinden de online olarak giriş yapılması mümkün olduğu için vatandaşlara bu açıdan da kolaylık sağlanmıştır. İlgili uygulamaları cep telefonlarına yüklediğinizde sizlerde istediğiniz zaman mobil olarak giriş yapabilir ve sigorta bilgilerinizi istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde sorgulayabilirsiniz. Böylelikle bilgilere ulaşım kolaylığı sağlanması ile birlikte vatandaşların sigorta üzerinde tam denetim sağlaması ve olası ihmallere karşı önlem alması mümkün kılınmıştır. Sigortanızı kontrol etmeniz sizin yararınıza olacak ve herhangi bir ihmalin yaşanmasını önleyecek olan bir işlemdir ve bu açıdan sık sık SSK sorgulama yaparak sizlerde SSK hizmet dökümü almanız gerekir.

Haberin Devamı