Gazete Vatan Logo

SRC sınav sonuçları açıklandı mı?

Yılda 3 kez düzenlenen SRC sınav sonuçları açıklandı mı? Yük taşıyan araç sürücülerinde bulunması gereken SRC belgesi için yapılan sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen soruların yanıtları ev SRC sınav sonuçlarına dair son gelişmeler...

SRC sınav sonuçları açıklandı mı?

Yük taşıyan araçları kullanan şöförleri yakından ilgilendiren SRC sınav sonuçları için sonuçlar açıklandı mı? Büyük bir merakla beklenen SRC sınavı 11 Haziran'da yapılmıştı. Çeşitli belgelere sahip olabilmek adına yapılan SRC sınavına katılım oranı oldukça yüksekti. İşte SRC sınav sonuçlarına dair tüm ayrıntılar...

SRC SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Normal şartlar altında ve belirlenen takvime göre 30 gün içerisinde açıklanması beklenen SRC sınav sonuçları, 24 Haziran Cuma günü sabah saatlerinde açıklandı. SRC sınav sonuçlarını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

SRC SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

60 VE ÜZERİ PUAN ALAN BAŞARILI OLACAK

Sınavda 60 puan ve üzeri alan adaylar başarılı olurken, başarılı olan adayların SRC kartlarının bakanlık tarafından basılarak gönderilmesi için Halk Bankasının herhangi bir şubesine 17 TL "SRC kart ücreti" yatırmaları gerekmektedir. Basım süreci kart ücreti yatırıldıktan sonra başladığı için bir sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz kart ücretini yatırmak sürecin hızlanmasına yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

SORU SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ

Türkiye'nin AB mevzuatına uyum çalışmaları çerçevesinde, Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren gerçek veya tüzel kişiler ile bunlar tarafından istihdam edilen kişilerin Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları şart koşulan SRC belgesi sınavında, geçmiş dönemlerde 50 soru üzerinden yapılan sınav, 11 Haziran'da yapılan sınav ile 25 soruya indirildi.

KİMLER SRC ALMAK ZORUNDA?

Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren firmalar için, Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi en az bir (ÜDY) istihdam etme zorunluluğu getirilmiştir. Ayrıca sürücülere de (SRC) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olma zorunluluğu getirilmiş bulunmaktadır.

1- Eşya taşımacılığında kullanılan her türlü kamyon, kamyonet, çekici, yarı römork, tanker v.b. araçları kullanan sürücüler,

2- İl sınırları içinde ve 100 KM ye kadar mesafedeki şehiriçi taşımalar hariç olmak üzere, yolcu taşımalarında kullanılan otobüs, minibüs, otomobil (sadece A yetki belgesi kapsamındaki) sürücüleri.

Haberin Devamı

Ulaştırma Bakanlığı SRC sonuçları açıklandıktan hemen sonra sayfasında şöyle bir duyuru yayımladı: Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği kapsamında 11.06.2016 tarihinde Bakanlığımız tarafından yapılan Mesleki Yeterlilik sınavında başarılı olan kişilerin T.C. kimlik numarasını belirterek Mesleki Yeterlilik Belgesi kart bedeli olan 17.00 TL. belge ücretini Halkbankası İnternet Şubesi e-devlet ödemelerinden veya Halkbankası Şubelerinden Kurumsal Tahsilatlar kısmından ödemeleri halinde Mesleki Yeterlilik Belgeleri basılarak adreslerine gönderilecektir. SRC sınav sonuçları birkaç gün süreyle adayların e devlet hesabında SRC sınav sonuçları başlığında değil de Mesleki Yeterlik Sınav sonuçları başlığında yayında kalacaktır.