Gazete Vatan Logo

Spor yapmanıza engel değil!

Her ne kadar spor yapmanın mevsimi olmasa da araştırmalar, doğanın bile harekete geçtiği bahar mevsiminin spora başlamak için en çok tercih edilen dönem olduğunu ortaya koyuyor. Siz de baharı sağlıklı ve formda karşılamak istiyor ancak bir türlü harekete geçemiyorsanız işe önünüzdeki engelleri kaldırmakla başlayın! Spor yapmak size zor geliyorsa ya da eskiye oranla performans kaybınız varsa nedeni görme kusurlarınız olabilir!

Spor yapmanızın önündeki engel kimi zaman tembellik kaynaklı bahaneler olabileceği gibi, performans düşüklüğünüzün sebebi aslında sadece görme bozukluğunuz da olabilir. Özellikle beden koordinasyonu gerektiren aktivitelerde kendi hareketinizi koordine etmekte, hareket eden bir cismi takip etmekte ve alandaki yerini kestirmekte zorlanıyorsanız, siz bir görme bozukluğu mağduru olabilirsiniz. Böyle bir sorun ile karşı karşıyasanız hemen bir göz hekimine danışıp gözlerinizi kontrol ettirmelisiniz.

İster sıra dışı sporların tutkunu olun, ister ara sıra koşmakla yetinin, kontakt lensler size spora odaklanma özgürlüğü verir! Gözlük kullanarak görme problemlerinizin önüne geçebilirsiniz ancak kontakt lensler size tam bir hareket özgürlüğü verir. En az gözlük kadar keskin görüş sağlarken daha geniş bir görme alanı sunması nedeni ile spor esnasında kullanıma daha uygundur. Macera sporları ile yürüyüş, koşu, bisiklet, tenis ve golf gibi açık havada yapabileceğiniz doğa sporlarında, geniş kenarlı şapkanız ile birlikte gözlerinizi UV ışınlarına karşı koruyan kontakt lenslerinizi rahatlıkla kullanabilir, gözünüzü odak noktasından ayırmadan bir sonraki hareketinizi de kolayca planlayarak uygulayabilirsiniz. Kontakt lensiniz ile şekil veya boyutlarda bozulma olmadan kontrast ve görüntüleri daha iyi fark ederken sporun sizin için eziyet olmaktan çıkıp bir keyif haline dönüştüğüne tanık olabilirsiniz!

Haberin Devamı

Size net ve geniş açılı bir görüşü garanti eden, günlük hayatınızda olduğu gibi spor esnasında da rahatlıkla kullanabileceğiniz ACUVUE® Kontakt Lensleri, spor yaparken takmanız gereken maske, koruyucu gözlükler ya da kasklarla beraber kullanılabilir. Açık havada gerçekleştireceğiniz aktiviteleriniz için gözünüzü güneşin zararlı ışınlarından koruyan ultraviyole filtreleri bulunan kontak lenslerden size en uygun olanına göz doktorunuza danışarak ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı