Gazete Vatan Logo

Spor salonları kapanacak mı? Gözler Kabine Toplantısında!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda tavsiye kararlarını hükümete sunulduğunu açıklamasının ardından gözler Kabine toplantısına çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı bugün toplandı. Koronavirüs önlemlerinin masaya yatırılacağı toplantıdaki gündem maddelerinden birinin de spor salonlarını hakkında olacağı iddia ediliyor. Peki, spor salonları kapatılacak mı? İşte spor salonları hakkındaki kulis bilgileri ve olası yeni tedbirler…

Spor salonları kapanacak mı? Gözler Kabine Toplantısında!

Koronavirüs salgını kapsamında iki hafta önce restoranlardan kafelere, hafta sonu sokağa çıkma yasağına kadar yeni tedbirler uygulamaya sokulmuştu. Vaka sayılarının 30 bine yaklaşması yeni tedbirleri gündeme getirirken, 'Spor salonları kapatılacak mı' sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Kabine toplantısı sona erdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı.

SPOR SALONLARI KAPANACAK MI?

Türkiye'deki koronavirüs vaka ve ölümlerindeki artış yeni tedbirlerin gündeme alınacağı konusunu gündeme getirdi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplantı.

Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde koronavirüs gündemiyle yapılan toplantıdan kovid-19 salgınıyla ilgili yeni tedbirler açıklandı.

SPOR SALONLARI KAPATILDI MI? (ALINAN YENİ TEDBİRLER)

Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecektir.

Cumartesi Pazar artık evlerimizdeyiz. Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

Haberin Devamı

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDİYOR!

65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaklardır. Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkları gidermek için gereken tedbirleri alacaktır. Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumların faaliyetlerine ara verilecektir.

MEVLİT, TAZİYE, YILBAŞI KUTLAMALARI YASAKLANDI

Milletimizden salgının evlerde buluşma ihtimalini göz önünde bulundurarak tehdit geçene kadar misafir kabul etmeye ara vermelerini rica ediyorum. Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı gibi etkinlikler yapılamayacaktır. Cenaze namazları yakınları dahil 30 kişiyle kılınacak, nikahlar bu sayıyı geçirmeyecektir. Hamam, sauna, spor salonları faaliyetlerine ara verilecektir.

Haberin Devamı

Her alışveriş merkezi, semt pazarı için hıfzıssıhha kurulu sayıyı tek tek belirleyecektir. Ayrıca alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodlamasına geçilecektir. Kalabalık caddeler ve meydanlara girecek kişi sayısı sınırlanabilecektir.

Kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası uygulanabilecektir. 50 kişiden fazla çalışan işyerlerinde, işyeri hekimin öncülüğünde, güvenlik uzmanı ve belirlenen personel tarafından salgın tedbirlerin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir. İçişleri Bakanlığımız yayınlayacağı genelgede yer alacak salı akşamından itibaren uygulamada yer alacaktır.

Bu tedbirlerin ve aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum.