Gazete Vatan Logo

Spekülatif atakları kendi halledecek

Ekonomi Bakanı Zeybekci, döviz kurundaki gelişmelere müdahale edilmemesi gerektiğini kaydederek, “Ekonomi kendi kuralları içinde spekülatif atakları halledecek” dedi

Spekülatif atakları kendi halledecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, döviz kurundaki gelişmelerin tamamen spekülatif olduğunu kaydederek, “Müdahale etmemek lazım. Ekonomi kendi kuralları içinde böyle spekülatif atakları mutlaka halledecektir” diye konuştu. Yıl sonu itibarıyla büyümenin yüzde 6’nın üzerine çıkacağını ifade eden Zeybekci, enflasyon tarafında 2018’de hissedilir bir iyileşme yaşanacağını söyledi.

Kadın girişimciye müjde

‘Kadın Girişimciler Uluslararası 2. Konferansı’nda konuşan Nihat Zeybekci, kadınlara bir de müjde verdi.

Zeybekci, “Ekonomi Bakanlığı olarak e-ticaret sitelerine üyeliklere yüzde 80 oranında destek verdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Bu sene hükümet olarak almış olduğumuz bir kararla Türkiye’deki 800 bin civarındaki ihracatçımızın 10 bin tanesini yıl sonuna kadar e-ticaret sitelerine üye yapıyoruz. Bunun da yüzde 80 masraflarını Ekonomi Bakanlığı yani hükümet olarak karşılıyoruz. Yüzde 20’sini de ihracatçımızın karşılamasını bekliyoruz. Sizin talebiniz üzerine kadın ihracatçılarımızın, kadın yöneticisi veya ağırlığı olan tüm şirketlerimizin e-ticaret sitelerine üyeliklerinin yüzde yüzünü karşılıyoruz.”

Haberin Devamı

Zeybekci, “Biraz önce konuşurken aklımıza şu da geldi; acaba biz Eximbank ile ihracatçı kadınlarımız için bir farklılık yapabilir miyiz? Değişik bir şey yapabilir miyiz noktasında Eximbank’ın çalışmasını isteyeceğiz” dedi.