Gazete Vatan Logo

SPA’nın efendisi Six Senses Kaplankaya ile Türkiye’de

Dünyanın en iyi otel markalarından biri olan ancak daha çok işlettiği wellnes ve SPA merkezleriyle sükse yapan Six Senses, Didim Kaplankaya’ya adını verdi. Dünyanın en büyük 20 kıyı tesisinden biri de olan Six Senses Hotels Kaplankaya 1 Mayıs’ta açılıyor.

SPA’nın efendisi Six Senses Kaplankaya ile Türkiye’de

Travel & Leisure tarafından 2017 yılında Dünyanın En İyi Otel Markası seçilen, 20 ülkede 11 otel ve 28 spa işleten Six Senses Hotels Resorts Spas, Avrupa’daki büyüme planlarına Türkiye’yi de dahil etti.

2017’de Türkiye pazarına giriş yapan ve yenilenme sürecini tamamlayan Six Senses Kaplankaya, 1 Mayıs’ta kapılarını açıyor. 6 ay süren bu yenilenme sürecinde toplam 20 milyon dolarlık dönüşüm yatırımı yapıldı. Bütün otel odaları yenilendi, ortak alanlara yeni programlar eklendi yamaç odaları özel bahçeleri ve havuzları ile birer müstakil ev altyapısına sahip oldu. Projenin toplam otel yatırımı

250 milyon dolar tutarında olurken, özel villalardan oluşan bölüme de 100 milyon dolar yatırım yapıldı.

Ön talepler umut verici

İlk 78 villa tamamlanıp yüzde 85’i de satılırken 2’nci 78 villalık etabın inşaasına da yakında başlanıyor. Yeni villa projesi 150 milyon dolarlık bir yatırım olacak. Tesiste ayrıca bir marina yapılması da gündemde.

Six Senses Kaplankaya, gerçekleşen basın toplantısıyla tanıtıldı. Six Senses Kaplankaya’nın proje geliştiricisi ve yatırımcısı Capital Partners tarafından düzenlenen toplantıya katılan Capital Partners Kurucu Ortağı Burak Öymen ve Six Senses Kaplankaya Genel Müdürü Lionel Valla, tesis hakkında bilgiler verdi. Kaplankaya ile iş birliklerinin geçen yıl başladığını ve Kaplankaya’nın Ceviz Sırtı bölgesinde bulunan 141 odalı otelin önümüzdeki 40 yıl boyunca Six Senses Hotels tarafından yönetileceğini belirten Valla, Kaplankaya’nın tüm özelliklerinin Six Senses felsefesi ile örtüştüğünü söyleyerek “Kaplankaya coğrafi konumu ve doğal güzellikleriyle, Six Senses’ın ruhunu yansıtacak tasarım, çevre ve sağlıklı yaşam operasyonlarını heyecanla geliştirecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Amacımız turist başına geliri yukarıya çekmek’
Six Senses Kaplankaya’nın proje geliştiricisi ve yatırımcısı Capital Partners Kurucu Ortağı Burak Öymen, ortaklıktan mutlu olduklarını belirterek, “Kaplankaya, Six Senses iş birliğiyle değer kazandı, kanımca Six Senses markası da Türkiye’ye gelerek kendi değerini arttırdı” dedi. Öymen, “Markanın en büyük oteli Kaplankaya’da açıldı. Aynı zamanda Avrupa’daki en büyük kapalı spor, spa ve sağlık alanlarından birini sunuyor” diye konuştu. Promosyonlu fiyatlarla 450 eurodan başlayan fiyatlarla kapılarını açacaklarını söyleyen Öymen “Sezon ilerledikçe fiyatlarımız da artacak. Amacımız turist başına geliri yukarı çekmek. Gelen ilk sinyaller turizmde bu yılın iyi bir yıl olacağı ve 2015 rakamlarını yakalayacağı yönünde. Mayıs ayı rezervasyonlarımızın yarıdan fazlası, ağırlıklı Batı Avrupalı turistlerden oluşmak üzere doldu” dedi. Öymen ortalama oda fiyatının 700 euro civarında olduğunu da sözlerine ekledi.
Pet şişede su kullanılmıyor
Son 6 aydır otelin renovasyon sürecinden geçtiğini anlatan Lionel Valla, şunları söyledi: “Dengeyi ve mutluluğu sağlamak için tüm duyulara hitap eden eşsiz bir misafir deneyimi yaratmak adına Six Senses Kaplankaya’daki sürecimizde tasarım, sürdürülebilirlik ve sağlık standartları her zaman öne çıktı. New York merkezli multidisipliner tasarımcı Clodagh Design’ın imzasıyla gerçekleşen yenilenme sürecinde Six Senses felsefesine uygun bir şekilde eko-bilinç tüm çalışmalarımızda ön plandaydı” dedi. Six Senses’ın sürdürülebilir projelerinden de bahseden Valla, “Six Senses Kaplankaya’da sıfır atık politikasını benimsiyoruz. Çevreye duyarlı yaklaşımımız sadece bununla sınırlı değil. Kendi suyumuzu kendimiz üretiyoruz. Spa’da kullandığımız yağlar, bu bölgedeki bitkilerden elde ediliyor. Six Senses Kaplankaya’ya gelen misafirlerimiz, kendi kozmetik ürünlerini kendileri yapabiliyor”
diyerek sıfır atık projesini anlattı.
10 bin metrekarelik SPA ve sağlık merkezi
Bodrum’un kuzeyinde, Milas havalimanına 42 kilometre uzaklıkta bulunan Six Senses Kaplankaya, 66 yamaç odası, 6 adet süiti de içeren 141 odadan oluşuyor. Tesiste SPA, Sağlık ve Spor bölümlerinin kapladığı alan 10 bin metrekare. Tesisin 3 plajı, 2 yarımadası da var. 6 kilometre sahil bandına sahip tesisin toplam alanı 400 dönümü buluyor.

Haberin Devamı