Gazete Vatan Logo

Sözünü tutmayanı ifşa edeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihdam vaatlerini takip edeceğini belirterek, “Sözlerini yerine getirmeyenleri tüm ülkeye ifşa edeceğim” dedi.

Sözünü tutmayanı ifşa edeceğim

Şubat ayında başlayan Milli İstihdam Seferberiği’ne ülkenin önde gelen iş dünyası örgütleri ve holdingleri katılacağını açıklarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istihdam sözlerinin takipçisi olacağını ve sözünde durmayanı ifşa edeceğini açıkladı.

Gaziantep’te 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda yapımı tamamlanarak hizmete alınan eserlerin toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada istihdam seferberliğine de değindi. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde istihdam seferberliği başlattıklarını hatırlatarak, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin 15 bin ilave istihdam taahhüdüyle katılımını öğrendiğinde çok memnun olduğunu belirtti. Ankara’daki toplantıda söz verilen rakamlara dikkati çeken Erdoğan, Vali Ali Yerlikaya’nın işi takip edeceğini, 15 bin kişiye organize sanayi bölgesinde işbaşı yaptıracaklarını bildirdi. Erdoğan, “Hepsinin de takipçisiyim. Sözlerini yerine getirmeyen, onları da tüm ülkeye ifşa edeceğimi özellikle belirtmek isterim” diye konuştu.

‘Gümbür gümbür’ indirelim

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Şubat’ta katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’nda milli istihdam seferberliği ilan etmişti. Erdoğan, “Hep beraber gecikmeden süratle adımı atıp, eleman alımlarını başlatarak Mart sonuna kadar ciddi bir dönüşümü yakalamalıyız. Yeni bir istihdam seferberliği başlatıyoruz. Bizim ne yapıp edip, Mart dönemi içerisinde oranı gümbür gümbür aşağı çekmemiz lazım” demişti. Erdoğan, patronlardan en az artı bir istihdam sağlama sözü almıştı.

Mehmet Bey’i Merkez’e istemediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başkanlık ile ilgili kısmında geçmişte Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile ilgili yaşanan bir sırrı da açıkladı. Erdoğan, anısını şöyle anlattı: “Ben, şu an Başbakan Yardımcısı olan Mehmet Şimşek’i Merkez Bankası’nın başına geçirmek istedim. O dönemin Cumhurbaşkanı dedi ki ‘Olmaz.’ Niye olmaz bileyim, ben de ikna olayım dedim. ‘Olmaz’ dedi. Yoksa dedim, Mehmet Bey’in hanımını başörtülü filan zannediyor da onun için mi acaba olmaz diyor. Dedim ki Sayın Cumhurbaşkanı, Mehmet Bey’in hanımı başörtülü değil hatta Amerikalı’dır dedim. ‘Yok, ben istemiyorum’ dedi. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Mehmet Bey’i Merkez Bankası’nın başına getiremedik. Böyle yanlışlarla, böyle cins hareketlerle, ideolojik yaklaşımlarla bir yere varılmaz. İşte biz bunu gördük, bunlardan kurtulmak için bu adımı atıyoruz.”

Haberin Devamı

İstihdam sözleri milyonları yakaladı

Türkiye Odalar ve Borsalar

Birliği (TOBB): 1.5 MİLYON

İstanbul Ticaret Odası

(İTO): 500 BİN

Türkiye İhracatçılar Meclisi

(TİM): 300 BİN

İstanbul İnşaatçılar Derneği

(İNDER): 300 BİN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD): 250 BİN

İzmir Ticaret Odası

(İZTO): 100 BİN

Bursa Ticaret ve Sanayi

Odası (BTSO): 80 BİN

Mobilya Sanayicileri ve İş

Adamları Dernekleri Federasyonu

(MOSFED): 50 BİN

Yıldız Holding: 7 BİN

Türkiye Perakendeciler

Federasyonu (TPF): 6 BİN 600

PTT: 2 BİN 500

Turkcell: 2 BİN 300

Halkbank: 1.000

Akfen: 1.000