Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı mı? 2020 MEB Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ve takvimi sorgulama (personel.meb)!

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvuruları 6-10 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirdi. Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurularını tamamlayan adaylar, Google'da 'Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı mı? Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri belli oldu mu?' şeklinde arama yapmaya başladı. Sözleşmeli öğretmenlik sonuçları, öğretmenler tarafından merakla bekleniyor.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı mı? 2020 MEB Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ve takvimi sorgulama (personel.meb)!

MEB sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri, öğretmen adayları tarafından sorgulanıyor. 20 bin sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda bulunan öğretmen adayları mülakat yerlerini sorgulamak personel.meb adresini sık sık kontrol ediyor. Sözlü sınav yerleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın personel sitesinden öğrenebilecek. Peki, MEB Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı mı?

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri http://personel.meb.gov.tr/ adresi üzerinden, TC kimlik numarası ve şifresi ile öğrenilebilecek.

MEB'in internet sitesinden açıklanan 2020 yılı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı takvimine göre 6-10 Ocak'taki ön başvuruların ardından adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 21 Ocak'ta (bugün) ilan edilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı akademik takvime göre sözleşmeli öğretmenlik sınavları 5-22 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

20 bin öğretmen alımının yapılacağı sözleşmeli öğretmenlik sınav sonuçları ise 25 Şubat 2020'de açıklanacak.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLİK ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Atamalar ise 18 Mart 2020'de gerçekleşecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SINAVI NASIL YAPILIR?

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınava alınacak adaylar http://www.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

Sözlü sınava alınacak adaylar Ek 3’te yer alan Sözleşmeli “Öğretmen Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu” üzerinden sözlü sınav komisyonunca değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Sözlü sınavda adaylar: eğitim bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.

Haberin Devamı

Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il millî eğitim müdürlüklerince yürütülecektir.

Sözlü sınava katılanların sınav puanları Sözlü Sınav Sonuç Ekranına işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.

Sözlü sınav sonuçları http://www.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU (2020)?

Sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti 2019 yılında 13,25 TL olarak belirlenmişti. 2020 yılında ise ek ders ücreti sözleşmeli öğretmenler için 14 lira 77 kuruş oldu

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MAAŞI KAÇ TL?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre 2020 Yılı sözleşme ücretleri şöyle: Hizmet yılı 5 yıldan az olanlar 4.089 Hizmet yılı 5-10 yıl olanlar 4.187 Hizmet yılı 10-15 yıl olanlar 4.276 Hizmet yılı 15-20 olanlar 4.825 Hizmet yılı 20'den fazla olanlar 5.011

Haberin Devamı