Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınav sonuçları ile ilgili MEB'den açıklama geldi!

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınavları için bugün sona gelindi. 10 Ekim'de ataması yapılacak Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat sınavı sonuçları ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 15 Bin öğretmeni yakından ilgilendiren bir konu olan sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınavı ile ilgili MEB son dakika açıklaması yaptı....

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınav sonuçları ile ilgili MEB'den açıklama geldi!

15 Bin öğretmen için heyecanlı bekleyişte sona geliniyor. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alımı mülakat sınavları bugün sona erdi.

2016 yılında yapılacak 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasında sona gelindi Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınav sonuçları ise 28 Eylül’de sonuçlarının açıklanmasından sonra atamalar yapılacak.

Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar, itirazlarını 29 – 30 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında yapacaklar.

Sınavda başarılı olan adaylar atama tercihlerini 4 – 7 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı yapmış olduğu açıklamayla 5 bin sözleşmeli öğretmenin daha atayacaklarını açıklandı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI 10 EKİM’DE

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 18 ayrı il merkezinde yüzlerce komisyon tarafından gerçekleştirilen mülakat sınavları sona eriyor. Sınav sonrasında mülakat puanları esas alınarak yapılacak olan atamalarda, öğretmen adaylarının mülakat puanlarının eşit olması halinde Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P121 puan türü geçerli olacak. Tercih işlemlerinin sona ermesinden sonra Öğretmenlerin Atamaları 10 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Atamalarının gerçekleşmesinden hemen sonra Öğretmenler görevlerine başlayacaklar.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Bakan Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına ait maş kısmıyla henüz bir bilgi vermedi ancak MEB, maaş düzenlemesi için de bir çalışma yapıyor. Öğretmenin maaşı dışında, ek ders ücreti, kurs ücreti, nöbet ücreti gibi farklı kazançları vardır. Doğu ve Güneydoğu’daki sözleşmeli öğretmene tazminat adı altında 400-500 TL arası bir ek ödeme masada bekliyor. Böyle bir düzenleme yapıldığı takdirde Doğu’da sözleşmeli öğretmen, maaş + tazminat + ek ders + kurs ücreti + nöbet ücreti durumuna göre 5 bin TL’ye yaklaşan bir ücret almış olacaktır.

5 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN DAHA ALINACAK

Milli Eğitim Bakanlığı yapmış olduğu açıklamayla 5 bin sözleşmeli öğretmenin daha atayacaklarını açıklandı. Ataması yapılacak olan öğretmenlerin dershane ve etüd merkezlerinde görev yapanlar arasından seçileceğini belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama sonrasında, dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli arasından atanacak 5 bin sözleşmeli öğretmen için atama başvuru takvimide yayınlandı. Açıklanan takvime göre,ön başvurular 9 Eylül'de sona erdi.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER HANGİ İLLERE ATANACAKLAR

Adıyaman

Ağrı

Aksaray

Amasya

Ardahan

Artvin

Bartın

Batman

Bayburt

Bingöl

Bitlis

Çanakkale ( Gökçeada ve Bozcaada )

Çankırı

Çorum

Diyarbakır

Elazığ

Erzincan

Erzurum

Giresun

Gümüşhane

Hakkari

Iğdır

Kahramanmaraş

Karabük

Karaman

Kars

Kastamonu

Kırıkkale

Kırşehir

Kilis

Malatya

Mardin

Muş

Nevşehir

Niğde

Ordu

Osmaniye

Rize

Samsun

Siirt

Sinop

Sivas

Şanlıurfa

Tokat

Trabzon

Tunceli

Van

Yozgat

Zonguldak