Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları yarın sona erecek!

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları 19 Kasım'da başladı ve 23 Kasım tarihinde sona erecek. MEB'in 20 bin sözleşmeli öğretmen alacağını duyurmasının ardından heyecanla başvurular yapılmaya başlandı. Peki Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılıyor?

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları yarın sona erecek!

Sözleşmeli öğretmenlik sınavına az bir zaman kala başvurular da devam ediyor. 20 bin öğretmen alımında en fazla kontenjan 3047 kişi ile Sınıf Öğretmenliğine ayrıldı. Sınıf Öğretmenliğini, İngilizce ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenliği takip etti.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Ön başvuru, sınav merkezlerinin ilanı ve sınav merkezi tercihlerinin alınması 19-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. 3 Aralık'ta sınav merkezleri ilan edilecek, 10 Aralık ile 31 Aralık tarihleri arasında ise sözlü sınavlar yapılacak.

15 Ocak 2019'da sözlü sınav sonuçlarını ilan edecek MEB, 28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında ise adayların tercihlerini alacak.

-Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak başvuru elektronik ortamda (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://personel.meb.gov.tr adreslerinden) alınacaktır.
-Başvuru onayları, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince yapılacaktır.
-Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana
başvuruda bulunabilecektir.
-Adaylar, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, Rehberlik, Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği alanları bakımından KPSSP121 puan türünden, Almanca, Arapça ve Fransızca alanlarına KPSSP120 puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecektir. Bu kapsamda başvurular geçerli olan KPSS puan üstünlüğü esasına göre değerlendirilecektir. Birden fazla sınava (2017 ve 2018) katılan adayların, yüksek olan KPSS puanı başvuru formuna otomatik olarak yansıtılacaktır.

Haberin Devamı