Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli öğretmenlik atama başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlik atama başvuru sonuçları için geri sayım sürüyor. Peki binlerce öğretmen adayı tarafından merakla beklenen sözleşmeli öğretmenlik atama başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sözleşmeli öğretmenlik atama başvuru sonuçlarına ilişkin merak edilen soruların yanıtları...

Sözleşmeli öğretmenlik atama başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlik atama başvuru sonuçlarına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Binlerce öğretmen adayı tarafından büyük bir heyecanla beklenen sözleşmeli öğretmenlik atama başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak. İşte sözleşmeli öğretmenlik atamalarına dair tüm detaylar...

6 YIL BOYUNCA TAYİN YOK

Adayların mülakatları ise Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak. Mülakat sonuçlarına itirazların değerlendirilmesinin ardından atamaların haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Bakan Yılmaz, atanan öğretmenlerin yaz tatili boyunca oryantasyon eğitimine tabii tutulacaklarını ve eylülde göreve başlayacaklarını açıkladı.

Eylül'de atanan öğretmenler için uygulanmayan oryantasyon eğitimi Haziran atamaları için uygulanacak. Atamalarda öncelik, öğretmen açığının en fazla olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olacak. Atanan öğretmenler sözleşme gereği 6 yıl boyunca tayin talebinde bulunamayacak. 2016 yılında 33 binden fazla öğretmenin görevine, FETÖ soruşturması kapsamında son verilmişti.

SÖZLÜ SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır.

Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.

Sözlü sınava katılanların sınav puanları “Sözlü Sınav Sonuç Ekranı”na işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.

Sözlü sınava alınacak adaylar http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden duyurulacaktır.

Sözlü sınav sonuçlarına, sınav merkezi olan il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecektir. İtirazlar, sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere bildirilecektir.

Haberin Devamı