Gazete Vatan Logo

Sözcü’ye FETÖ operasyonu

Soruşturma dosyasında, 15 Temmuz 2016 günü internet sitesinde yer alan ‘Sözcü Erdoğan’ı buldu’ başlıklı haberle 1 Ocak 2016 günü gazetede yayınlanan ‘2016 falınız’ manşeti yer alıyor.

Sözcü’ye FETÖ operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, muhabir Gökmen Ulu ve mali işler müdürü Yonca Kaleli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Savcılığın soruşturmayı “FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’’, “Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı” ve “Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyan” suçlarından başlattığı öğrenildi. Savcılığın talebi üzerine Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından arama ve el koyma kararı da alındı. Savcılık talimatıyla harekete geçen polis, 4 kişinin ikametlerinde arama yaptı. Gazetenin internet sorumlu müdürü Mediha Olgun ile muhabir Gökmen Ulu’nun gözaltına alındığı, yurt dışında bulunan gazetenin sahibi Burak Akbay’ın evine girilip arama yapıldığı öğrenildi.

Şüphelilere yönelik suçlamalar arasında darbe girişimi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te tatil yaptığı otelin adres ve görüntüsünün Sözcü’nün internet sitesinde, ‘Sözcü Erdoğan’ı buldu’ başlığıyla haberleştirilmesinin bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

‘KABUL EDİLEMEZ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesine yönelik FETÖ operasyonuna ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Sözcü’ye yapılan operasyon kabul edilemez. Sözcü’ye yapılan operasyon, Türkiye’ye yapılan operasyondur. Medya üzerinde bu kadar baskıyı Türkiye kaldıramaz. Dolayısıyla buradan ayrıldıktan sonra İstanbul’da Sözcü’yü de ziyaret edeceğim. Onların yanında olduğumuzu her yerde ifade ettik, her ortamda ifade ettik. Yine onların yanına giderek ifade etmeye devam edeceğim.”