Gazete Vatan Logo

Sözcü muhabiri tahliye edildi

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nerede olduğuna dair haber yapan Sözcü Gazetesi muhabiri Gökmen Ulu, FETÖ davasında tahliye edildi

Sözcü muhabiri tahliye edildi

Söscü Gazetesi sahibi Burak Akbay ile 3 gazete çalışanının “Silahlı terör örgütünü yönetme”, “Silahlı terör örgütü propagandası yapmak” ve “Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme” suçlarından yargılandığı davaya dün İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Tanık olarak dinlenen Burak Akbay’ın babası Ertuğrul Akbay, “Oğluma bu kadar iğrenç bir iftira atılmasını kabul edemiyorum. Okuduğu okullar, kaldığı yerler bellidir. Bu alçakça iftira yüzünden uykularım kaçıyor” diyerek gözyaşı döktü. Mahkeme Başkanı Erdoğan Şimşek’in, Fehmi Koru’nun “Bana oğlunun Gülen’in okullarında okuduğunu söyledi” şeklindeki iddiasının sorulması üzerine Ertuğrul Akbay, Koru ile kesinlikle oğlu hakkında konuşmadığını belirtti.

Akbay, “Aklım almıyor. Ne benim, ne de ailemin FETÖ ile ilgisi yoktur. Hakaret kabul ederim” dedi. Mahkeme heyeti, sanık Gökmen Ulu’nun “delillerin büyük bir kısmının toplanmış olması, delilleri karartma durumunun bulunmadığı, sabit ikametgah sahibi oluşu” dikkate alınarak tahliyesine karar verdi.

Haberin Devamı

Fehmi Koru getirilecek

Gökmen Ulu hakkında yurt dışına çıkış yasağı da koyan heyet, gazetenin sahibi Burak Akbay hakkındaki yakalama kararının devamına hükmetti. Sanık Mediha Olgun hakkındaki imza şartının kaldırılmasına ancak yurtdışına çıkış yasağının devamına karar veren heyet, Fehmi Koru’nun yeniden zorla getirilmesini kararlaştırdı. Duruşma 23 Ocak’a erteledi. Sözcü Gazetesi’nin İzmir muhabiri Gökmen Ulu’nun tahliye edilmesine ilişkin ailesi ve avukatları açıklamada bulundu. Eşi Burcu Ulu, “Bugün çok mutluyuz. Altı aydır bugünü bekliyorduk. Adalet yerini bulsun artık” dedi. Baba Mehmet Ulu da “Benim oğlum delikanlı. FETÖ’cü değil” diye konuştu.