Gazete Vatan Logo

Söz, gıdaya zam yok

Perakendeciler, Ramazan’da gıda fiyatlarının artmayacağına yönelik güvence verdi. TPF Başkanı Altunbilek, yaklaşık 4 bin satış noktasında gıda ürünlerinde fiyat artışı olmayacağını belirtti.

Söz, gıdaya zam yok

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek, Ramazan ayında gıda ürünlerinde fiyatları artıran, spekülatif hareket edenleri takip ettiklerini belirterek, “Yerel zincirler olarak fırsatçılara geçit vermemeyi kendimize bir görev biliyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsun. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye Perakendeciler Federasyonu çatısı altında hizmet veren 3 bin 915 satış noktasında gıda ürünlerinde fiyat artışı yaşanmayacak” dedi.

Altunbilek, Ramazan ayında sebze, meyve, bakliyat, et, kumanya ve hediye çeklerine ilişkin yaptığı açıklamada, turfanda döneminden bolluk dönemine geçileceğini, Ramazan ayı süresince sepetlerin daha ucuza dolacağını belirtti. Mevsimlik ürünlerde fiyatların standarda oturmaya başladığını anlatan Altunbilek, şunları söyledi: “Ramazan ayı süresince patlıcan, salatalık, biber, fasulyede fiyatların bir önceki aya kıyasla düşmesini, sebze-meyve reyonunda fiyatların yüzde 10 daha ucuzlamasını bekliyoruz. Bakliyat fiyatları raflarda aynı kalacak. Pirinç ve bulgur fiyatını koruyor. Bu ay en çok satanlar listesinde kırmızı mercimek ve pirincin yer almasını bekliyoruz. Et tarafında da satışların mevcut fiyattan devam edeceği kanaatindeyiz.”

Haberin Devamı

Hediye çeki kumanyayı geçti

MUSTAFA Altunbilek, gelecek 15 gün boyunca hediye çeki ile kumanya satışlarında da artış yaşanmasının beklendiğini aktararak, şunları kaydetti: “Hayırseverler için hediye çeki ve kumanyalar önemli bir yardımlaşma aracı haline geldi. Geçtiğimiz 2 yıl Türkiye genelindeki yerel zincirlerimizde hediye çekleri kumanya paketlerine kıyasla daha çok rağbet gördü. Bunun başlıca nedeni, kumanyaların içerisindeki ürünler, kişilerin gerçek ihtiyacı olmayabiliyor. Hediye çeklerinde ise kişi rencide edilmediği gibi gerçek ihtiyacı ne ise onu alıyor. Hediye çeklerinde geçtiğimiz yıl 50-100 TL arası tercih edildi.”
RAMAZANIN İLK 5’İ
- Et ve et ürünleri
- Bakliyat
- Su, meşrubat, ayran ve şerbet
- Sebze-meyve
- Tatlı

Haberin Devamı