Gazete Vatan Logo

Soylu: Operasyon başlatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ortaköy'de yaşanan saldırıya ilişkin son dakika açıklamalarında bulundu. Soylu 39 kişinin hayatını kaybettiğini, saldıranın bulunması için operasyon başlatıldığını duyurdu.

Soylu: Operasyon başlatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün akşam gerçekleştirilen Ortaköy saldırısına ilişkin son dakika açıklamalarında bulundu. Soylu; saldıranların bulunması için operasyon balatıldığını söyledi. İşte son dakika haberine ilişkin detaylar...

Soylu'nun açıklaması şöyle;

Aldığımız bilgiler çerçevesinde 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunların 21'nin kimliği belli. Henüz 18'inin kimliğiyle ilgili tespit çalışmaları devam ediyor. 16'sı yabancı uyruklu, 5'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Bugün 01:15 saıralarında gerçekleşen bir terör saldırıdı. 69 kişi hastanelerde tedavi görüyor. 4'ünün durumunun ağır olduğu bize bildirildi. Bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız. Hain sivil insanlara yönelik. İnsanların umutlarını tazelediği bir günde gerçekleşen, onların bir şeyden habersiz insanlık dışı ve alçak bir saldırı. Teröristin arama çalışmaları devam ediyor. Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. İnşallah yakın zamanda ele geçeceini ümit ediyoruz. Tekrar başımız sağolsun. Örgit ile ilgili tüm detaylı araştırma sürüyor, net bir değerlendirme yapmak şu an doğru olmaz.

Haberin Devamı

HASTANE ÖNÜNDE BİR AÇIKLAMA DAHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı hastaları ziyarete başladı. Hastane önünde konuşan Soylu, "İçeri girdik, bir katliam gerçekleştirilmiş vahşet. Emniyet müdürü olaydan önce bölgedeydi" ifadelerini kullandı.

Ayrıca gazetecilerin soruları üzerine; "(İstanbul'daki terör saldırısı) Emniyetin yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler, (saldırganın) bir kişi olduğu gözüküyor. Yani birden fazla kişi değil. Bir mont, pantolon şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş, ondan sonra da içeride de farklı bir giysi ile beraber dışarıya çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bir bilgi var. Bu bilgilerin hem emniyet tarafından değerlendirilmesi devam ediyor. Saldırganın, katilin yakalanmasına yönelik çalışmalar emniyet birimlerince devam ediyor." diye konuştu