Gazete Vatan Logo

Soylu, darbe tartışmalarına son noktayı koydu

ABD tarafından finanse edilen düşünce kuruluşu RAND'ın yayınladığı rapor 'Türkiye yeni darbe olacak' tartışmalarını alevlendirmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu o iddialara son noktayı koydu.

Soylu, darbe tartışmalarına son noktayı koydu

Gazeteci Hande Fırat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya “Darbe tehlikesi var mı?” sorusunu yöneltti. Soylu konuyla ilgili, "Türkiye’de darbe yapabilecek ne kimse var, ne de bir kurum var. Birtakım mahfiller tahrik ediyor, tahrik etmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, “Halep oradaysa arşın burada. Türkiye’de darbe yapabilecek ne kimse var, ne de bir kurum var. Birtakım mahfiller tahrik ediyor, tahrik etmeye çalışıyor. Tahrik yapan da eden de çalışan da tahrike gelen de 15 Temmuz’da darbecilerin karşı karşıya kaldığı süreci rahmet okurlar. Darbeyi aklından bile geçirenler, 15 Temmuz’u rahmetle okur. Darbeye karşı güçlü bir şekilde bilendik. Bu kez darbeye teşebbüs edenleri kimse kurtaramaz.” dedi.

Sözlerine devam eden Soylu, “Türkiye’nin hiçbir kurumunda vesayet talebi yok. Vesayet mirasçısı da yok. Kendi dönemlerinde Türkiye’yi vesayete bulaştırmış kişiler acaba yeniden olur mu diye bir alışkanlık, arayış içindeler.” ifadelerini kullandı. (Hürriyet)