Gazete Vatan Logo

Soyak yeşil sertifikalı 5 bin konut yapacak

Soyak, Kuzey Bahçeşehir’de 5 bin konutluk yeni bir projeye başlıyor. En büyük yeşil bina projelerinden biri olacak Konforia İstanbul’un 271 konutluk ilk etabının satışları başladı

Soyak yeşil sertifikalı 5 bin konut yapacak

İstanbul ve İzmir’de Siesta, Evreka, Soho, Evostar, Park Aparts gibi projelerle binlerce konut inşa eden Soyak, İstanbul’un gelişen bölgelerinden Arnavutköy ilçesinde 5 bin konutluk dev bir projenin ilk adımını attı. Kuzey Bahçeşehir olarak anılan bölgede Soyak Konforia adını verdiği projenin 271 konutluk ilk etabı satışa sunuldu.

Eylül ayında Dubai’de düzenlenen Cityscape Global 2015’te Körfez yatırımcısına ön tanıtımı yapılan Soyak Konforia’nın satışları başlıyor. LEED Sertifikası’na uygun bina kriterleri ile toplam 5 bin konuttan oluşacak proje, 2+1 ve 3+1 daire sahibi olmak ve yatırım yapmak isteyenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Projenin üçte biri satıldı.

3 bin talep geldi

Yaklaşık 3 bin kişinin ön talepte bulunduğu projede 2+1 daireler büyük ilgi gördü.

Soyak Konforia’da 1+1 daireler 178 bin liradan, 2+1 daireler 284 bin liradan, 3+1 daireler ise 344 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. İlk etabı Eylül 2017’de teslim edilecek olan projede yüzde 1 KDV avantajıyla satış imkanı sağlanıyor. Farklı ödeme planlarına yer verilen projede; yüzde 10 peşinatla ev almak mümkün. 24 ay Soyak Finansmanı da bulunuyor.

Haberin Devamı

En büyük yeşil proje olacak

SOYAK Holding CEO’su Dr. Emre Çamlıbel, Dubai Cityscape Fuarı’nda ön tanıtımı yapılan projenin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, şu bilgileri verdi: “Yeni havaalanı, yeni köprü yolları ve diğer büyük projeler nedeniyle İstanbul’un geleceği olarak adlandırdığımız lokasyonda yeni projemizi hayata geçiriyoruz. Amacımız gelişmekte olan bu bölgede enerji tasarruflu, alışveriş ve spor alanları bulunan, toplam 5 bin konuttan oluşacak Türkiye’nin en büyük ‘yeşil bina’ projelerinden birine imza atmak. Bu bölgede ayrıcalıklı yaşamak isteyenler için satışa çıkardığımız projemizin ilk etabını 2017’de teslim edeceğiz.”