Gazete Vatan Logo

Soyak’tan Bahçeşehir’e 294 teraslı bahçeli ev

Soyak İnşaat yeni projesi Bahçe&Bahçe’yi satışa çıkardı

Yüksek binaların ağırlıklı olduğu Bahçeşehir’de ‘az katlı bahçeli ev’ konseptini geliştirmek isteyen Soyak İnşaat, ilçede 200 milyon TL yatırımla 294 adet dubleks ve tripleks evden oluşan yeni projesi Bahçe&Bahçe’yi satışa çıkardı. Her evin terasında 50 m2 bahçesi bulunan projede 3+1 dubleksler 402 bin liradan, 5+1 tripleksler 568 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Projenin Aralık 2013’te tamamlanması planlanıyor.

Bu yıl 50’nci yılını kutlayan Soyak, İzmir’de başladığı Soyak Mavişehir Optimus projesinin ardından İstanbul Bahçeşehir’de Mesa Bahçeşehir ve Eston Şehir projelerinin arasındaki arazide TOKİ ile hasılat paylaşımı modeliyle Bahçe&Bahçe adında yeni bir projenin satışlarına başladı.

200 milyon TL yatırımla hayata geçirilicek projede, 50 bin m2 alan üzerinde 294 adet dubleks ve tripleks bahçeli ev inşa edilecek. Yüksek binalardan oluşan Bahçeşehir’de bahçeli ev trendinin bir ihtiyaç olduğunu farkettiklerini söyleyen Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel, “TOKİ ile hasılat paylaşımı modeli kapsamında gerçekleştirdiğimiz Soyak Bahçe&Bahçe ile modern ve güvenlikli bir yaşamın yanı sıra; sakin ve huzurlu bir ortamda, yeşil bambu bahçeleri ile romantik ve egzotik çizgiler taşıyan, herkesin sadece kendine ait 50 m2 lüks bir bahçesi olacağı bir proje hazırladık” dedi. Projede bahçe teraslı 3+1 dublekslerin 402 bin, bahçeli 5+1 triplekslerin ise 568 bin liradan başlayan fiyatlarla satıldığını belirten Çamlıbel, “Projede en pahalı dairenin fiyatı ise 750 bin TL. 1 Aralık 2013’te tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanan projede, yüzde 25 peşinat ile 120 aya kadar aylık yüzde 0.86 faiz ile banka kredili ödeme imkanı sağlıyoruz” diye konuştu.

Cari açığa zararı yok

BDDK’nın cari açığı frenleme önlemleri arasına konut sektörünün konulmaması gerektiğini belirten Emre Çamlıbel, konut ihtiyacının diğer tüketim ihtiyaçlarıyla birlikte değerlendirilmesinin doğru olmayacağını vurguladı. Çamlıbel, tüketim, ihtiyaç ve hatta otomotiv kredileri bile harcamaya yönelik krediler. Konut ise tamamen ihtiyaca yönelik. Cari açığa zararı yok, hatta tasarrufu teşvik eden bir sektör” değerlendirmesini yaptı.

Satışta olan projeleriyle ilgili bilgi veren Çamlıbel, şöyle devam etti: “Halkalı’daki Soyak Park Aparts’da 600 konutu sattık. İzmir’de 1.500 konutunu satışa çıkardığımız Siesta’da 900 ev sattık. İzmir Mavişehir Optimus’ta da 1.200 dairenin 814’ünü satışa çıkardık. 3 haftada bunun 250 adedi satıldı.”

İzmir, Halkalı ve Zincirlikuyu’da bu yıl 3 yeni proje başlatıyor

Bu yıl 3 yeni projeyi daha satışa çıkarmayı hedeflediklerini açıklayan Çamlıbel, Zincirlikuyu’da Tat Towers’ın yanındaki arazide inşa edecekleri 77 lüks rezidansın satışlarına önümüzdeki haftalarda başlayacaklarını, Eylül’de ise İzmir ve Halkalı’da yeni projelere start vereceklerini kaydetti. Böylece grubun 50’nci yılında toplam 7 projeyi satışa çıkarmış olacaklarını ifade eden Çamlıbel, “Bu yıl hedefimiz İstanbul ve İzmir’de 3 bin konut satmak. 3 yeni projeyi devreye soktuğumuzda ise İstanbul ve İzmir’de 4’er bin adet olmak üzere toplam satışa çıkardığımız konut sayısı 8 bine çıkacak” diye konuştu. Enerji ve konut yatırımlarına 2012 yılında da devam edeceklerini kaydeden Çamlıbel, 30 bin konutluk projelendirilmemiş arsa stokları bulunduğunu, 2012’den itibaren birkaç ayda bir yeni bir projeyi devralacaklarını açıkladı.

Gençler için 3 boyutlu oyun odaları çatı barı var

- Evlerin ankastre beyaz eşyalı olarak teslim edileceği proje; kapalı otoparklar, yeşil bambu tasarımlı özel bahçeler, fitness salonu, yüzme havuzu, SPA ve masaj odası, basketbol sahası ve çocuklara özel oyun odasının yanı sıra kafe, havuz bar ve çatı bar ile sunuluyor. 3 boyutlu çeşitli oyunların yer aldığı genç eğlence odası da bulunan projede 24 saat kapalı devre güvenlik kamera sisteminin yanı sıra, elektrikli araçlar için şarj ünitesi, intercom sistemi ve dairelere kadar getirilen fiber kablo imkânıyla internet üzerinden yayın yapan IPTV hizmeti de sunulan imkanlar arasında yer alıyor.

Mamak çöplüğünden doğan Anatolium AVM 3 bin kişiye istihdam yarattı

Ali Kantur’un girişimleri sayesinde çöplükten kurtulan Ankara Mamak dev bir alışveriş merkezine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Çöplük arazisine kurulan Anatolium Ankara Alışveriş Parkı’nın ön açılışı önceki gün yapıldı.

Proje sahibi MAYA Holding ve IKEA Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, “160 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdiğimiz, Anatolium Ankara Alışveriş Parkı, 170 bin metrekare kapalı alan ve 70 bin metrekare kiralanabilir alanıyla, 3 bin kişiye istihdam yaratacak” dedi. Alışveriş parkında IKEA, Leroy Merlin, Kipa Extra ve Electro World kapılarını ziyaretçilere açarken, 80 mağaza ise sonbaharda hizmet vermeye başlayacak. Özsüer, Ankara’nın hızla gelişen ve büyük potansiyeli olan Doğu ve Güney aksında yer alan Doğukent-Mamak hattında konumlanmış olması nedeniyle bu bölgeye birçok yerleşim bölgesinden kısa süre içinde kolaylıkla ulaşılabileceğini söyledi.

Maya Holding-IKEA Yürütme Kurulu Üyesi ve IKEA Ülke Müdürü Fuat Atalay da “IKEA Türkiye olarak en önemli amacımız, müşterilerimize kaliteli ve iyi tasarlanmış ürünlerimizi düşük fiyata sunmak, ev dekorasyonuna olan ilgiyi artırarak pazarı büyütmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır” diye konuştu. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, Mamak’ın Ankara’nın parlayan yıldızı olma yönünde ilerlediğini belirterek, Mamak’a yeni yatırımcıları da beklediklerini söyledi. Akgül, Mamak’ın artık insanların yönünü döndüğü bir ilçe haline gelmesi bakımından da önemli olduğunu ifade etti.

‘Ani kararlar negatif etkiler, ekonomiyi soğutmaya çalışırken dondurmayalım’

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Emin Sazak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) yeni düzenlemelerinde, konut ve otomobil sektörünün büyük oranda dışarıda tutulduğunu, diğer tüketim mallarına yönelik kısıtlamaların söz konusu olduğunu söyledi. Zaman içinde konutla ilgili yeni bir düzenleme gelmesinin muhtemel olduğuna dikkat çeken Sazak, “Benim buradaki görüşüm, çok ani zıplamalar yapmamak. Soğutmaya çalışırken, dondurmayalım. Zamana yayarak, bunun daha yönetilebilir hale getirilmesi, sanıyorum sektör açısından da uzun vadede faydalı olacaktır. Ani kararların özellikle sektörümüzdeki konut stoğu konusunda negatif etkileri olacağı, herkes tarafından kabul gören bir gerçek” dedi.

Altyapıya yatırım canlandırır

Sazak, 2011 yılının müteahhitlik sektörü için, en azından yurtiçinde pozitif gözüktüğünü belirterek şöyle devam etti: “Hükümet kurulduktan sonra, altyapı yatırımlarına yönelik yeni programların da devreye girmesiyle birlikte sektörde canlanma oluşacağını düşünüyorum. Özellikle ulaşım projeleri, sağlık projeleri ve enerji projeleri. Türkiye’nin bu konuda çok büyük ihtiyaçları var, çok büyük projeler gündemde.”

Akfen GYO, Karaköy’de 200 odalı Novotel yapıyor

AKFEN GYO, İstanbul’un en eski ticaret merkezlerinden biri olan Karaköy’de yeni bir otel projesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait ve en az 4 yıldızlı bir otel projesi gerçekleştirilmek üzere 49 yıllığına kiralanmış arsanın kira sözleşmesini devraldı. Deniz ve tarihi yarımada manzarasının yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinlikler ile gün boyu canlılığını koruyan bir bölgede konumlanan arsa üzerinde, 200 odalı Novotel yapılması planlanıyor. İnşaatına kısa süre içinde başlanması planlanan otel projesinin, 2014 yılı başında işletmeye açılması hedefleniyor. Akfen GYO’nun Türkiye’de hızla büyüyen ‘şehir otelciliğine odaklanmış’ ilk ve tek gayrimenkul yatırım ortaklığı olduğunu belirten Akfen GYO Genel Müdürü Orhan Gündüz, İstanbul Karaköy’deki proje ile birlikte şehir otelciliği pazarındaki paylarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı