Gazete Vatan Logo

Soyağacımıza çok yüklendik kırıldı

e-Devlet’ten alınmaya başlanan ‘alt-üst soy raporu’ uygulamasından 5 milyon kişi merak edip çıktı almaya kalkınca aşırı yoğunluktan geçici olarak durduruldu

Soyağacımıza çok  yüklendik kırıldı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, e-Devlet kullanımının yaygınlaştırılması kapsamında vatandaşların ‘alt-üst soy raporu’nun Nüfus Müdürlüklerine gitmeden e-Devlet üzerinden alabilmesi için yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından önceki gün saat 14.00’ten itibaren belgeler alınmaya başlandı.

“Alt-üst soy raporu” kullanıma açıldığı dakikadan gece saat 02.00’ye kadar yaklaşık 200 bin belge üretildi. Vatandaşların ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02.00-04.00 arasında yaşandı. Bu saatler arasında yaklaşık 110 bin belge alındı.

Saat 04.00’ten itibaren yoğunluğun artarak devam etmesi nedeniyle verilen hizmette gecikmelerin oluşması ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlanmasından dolayı alt-üst soy raporunun e-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durduruldu. Yoğunluğun azalmasından sonra alt-üst soy raporu hizmeti kısa süre içerisinde kullanıma açılacak.

Sosyal medya yıkıldı

Sistemin açılmasının ardından ise ‘şanslı vatandaşların’ yaptığı sosyal medya paylaşımları ise güldürdü. İşte o yorumlardan bazıları;
@ertugrulakkus: Bir insan 1814 yılından beri nasıl aynı köyde olur yav, bu ne çorum sevdası #edevlet
@okozavjesu: Soyadımın Özsoy olduğuna bakmayın biz buralara kolay gelmemişiz shagagag. İlk soyadımız marul, sonraki de tavukmuş:)
@semiolis: Soyumu başlatan nasıl bekar olabilir, ben piç miyim ?
@halityalcinkaya; Selanik göçmeniyiz diyenlerin alayı Yozgat göçmeni çıktı.
@purplaesthetic; Umarım bu şakadır. Babasının babasının annesinin annesi Satanik yazıyor
@taner020202: Ermeni ismi desen değil Kürt ismi değil. Türk ismi değil. Kızılderiliyim galiba. Adıyaman nüfusuna kayıtlı dedemin dedesinin dedesinin ismi Muhi Ciki’ymiş.
@kendindenninja: Ülkücü arkadaşım Rum çıktı şimdi de ben Rum türküyüm diyor
@472bthn: Sevgili büyükannelerimin isimlerini hayranlıkla izliyorum. Menşure, Nunuş, Nokta, Feruze.
@neblim__ : Bayramda dedesini aramayanlar #edevlet ile dedesinin dedesini arıyor

Haberin Devamı