Gazete Vatan Logo
Magazin Sosyete'nin kötü kızı: 'Aşkta her yol mübahtır'

Sosyete'nin kötü kızı: 'Aşkta her yol mübahtır'

Sosyete'nin kötü kızı: 'Aşkta her yol mübahtır'

Seren Deniz Yalçın, Yüksek Sosyete dizisine beş bölüm önce dahil oldu. O, Sude olarak Sosyete'ye girdikten sonra dengeler değişti. Kimine göre 'Sosyete'nin kötü kızı' kimine göre ise 'Aşkının peşinden giden kız' oldu. Yüksek Sosyete'yi karıştıran kız diziyi ve kendini anlattı...

"BEŞ YIL ALMANYA'DA YAŞADIM"

"1993 Ankara doğumluyum. Yaklaşık altı sene Ankara'da yaşadıktan sonra 1999-2004 seneleri arasında Almanya'da yaşadım. İlkokula orada başladım. Daha sonrada babamın görevi sebebiyle Türkiye'ye dönüş yaptık. Ve TED Ankara Koleji'ne verdi kendisi beni. Orada ilkokul, ortaokul ve lise eğitimimi tamamladım. Şuanda da Hacettepe Üniversitesi'nde Alman Dili Bölümü'nde eğitimime devam ediyorum."

OYUNCULUĞA NASIL BAŞLADI?

"Biz Mamma Mia isimli bir müzikal yapıyorduk. Bende o müzikalde dansçıydım. Okulun düzenlediği bir müzikaldi. Sahneye geçiş süreci dansla başladıktan sonra bir akşam ben dışarı çıktım, tamamen tesadüfi bir şekilde arkadaşım bir arkadaşıyla karşılaştı, kendisi yönetmendi ve sağlık bakanlığı için bir kamu spotu çektiklerini söyledi.

Haberin Devamı

İLK DENEYİM KAMU SPOTU

Arkadaşım da "Deniz olsun" dedi. 'Ben hiçbir şey bilmiyorum. Ben olamam yapamam falan' dedim. "Bir deniyelim, olabilir" dediler. Denedik, sevdiler ve daha sonra böyle bir kamu spotuyla başladı. Sonra Ankara'da 'Unutma Beni' dizisine dahil oldum. Menajerim Nuray'la çalışmaya başladık ve İstanbul'a taşındım."

KİM MİLYONER OLMAK İSTER'E KATILDI

"Bu sürecin en başında annemle televizyonda 'Kim Milyoner Olmak İster' izlerken, sen biliyorsun başvursana dedi. Ben başruvu yapmadım ama kendisi benim adıma başvuru yapmış. Öyle olunca ben de gittim katıldım."

Sonrasında ise bu anlattığımız oyunculuğa başlama süreci mi geldi?

"Evet ama oyunculuk süreciyle bunun hiçbir bağlantısı yok."

YÜKSEK SOSYETE'YE NASIL BAŞLADI?

"Tatlı İntikam dizisiyle senaryo gereği yollarımız ayrıldı. Ondan iki-üç gün sonra tam ben farklı bir yapımla görüşmemi sürdürüyordum menajerim Nuray aradı ve Yüksek Sosyete'den görüşmek istediklerini söyledi. Gittim, görüştüm. Sarışın olur musun? dediler, olurum dedim. Ve ertesi gün sete gittim. Yüksek Sosyete çok hızlı ve ani geldi benim hayatıma."

Haberin Devamı

"SARIŞINLIK DİZİ İÇİN"

Bu saç rengi değişikliği tamamen dizi için miydi?

"Evet. Sarışın olma hali tamamen dizi için oldu. Yüksek Sosyete hayatıma iyi ki de geldi. Şuan çok keyifli, çok mutlu olduğum bir yerde çalışıyorum. İşe böyle koşarak gitme halindeyim. Çünkü yaşlarımız çok yakın Hazar, Ozan, Meriç, Engin ve benim. Garip bir şekilde ortak lisanı konuştuğum insanlar onlar. Gerçekten seneler öncesinden tanıyormuşum gibi. Böyle bir arkadaşlığın, dostluğun arka planda olduğu bir işte siz çok rahat oluyorsunuz. Rahat olduğunuzda oyunculuğunuz da pozitif bir şekilde yöneliyor."

"AŞKTA HER YOL MÜBAHTIR"

'Sosyete'yi karıştıran kız' tabirine ne dersiniz?

"Kötülük çok göreceli bir kavram. İnsanların küçüklüklerinden beri bir ukteleri olur, tutkuları olur. Bu kadının yaşadığı da öyle bir tutku aslında. Bu bir kötülük değil. Lisede bir adama aşık oluyorsunuz, o zaman çok kilolusunuz, çirkinsiniz, sizinle dalga geçiliyor. Sonra aradan yıllar geçiyor ve bir şekilde denk geliyorsunuz ve bu kadın güzelleştiği, sağlıklı yaşamaya başladığı süreçte etrafında pek çok erkek olmasına rağmen hayatında bir adam hiç olmamış, olamamış dolayısıyla hala onun içindeki ukteler, tutkular ona olan aşkı tekrar canlanıyor. Ve aşkta her yol mübahtır. Bu şimdi kötülük anlamına gelir mi bilmiyorum."

Haberin Devamı

Rolünüz biraz şöyle oldu heralde; araya giren, ara bozan...

"Evet. Biraz öyle bir imaj oldu. Yani bunlar hayatın gerçekleri yani."

"AŞKININ PEŞİNDEN GİDECEK"

Peki dizideki bu süreç nasıl ilerleyecek 'Sude'yi nasıl göreceğiz? Sude daha çok kötüleşerek mi devam edecek?

"Hayır. Daha çok kötüleşmeyecek. Sadece istedği doğrultusunda doğru hareketler yaparak ilerleyecek. Çünkü aşık bir kadından bahsediyoruz. Aşkının peşinden gidecek."

"ATLET OLMAYI DÜŞÜNÜYORDUM"

Gerçek hayattaki Seren ile dizideki Seren arasında ne tür fark ve benzerlikler var? (Mesela dizide yaşam koçu olarak sağlıklı beslenen, spor yapan bir kişi görüyoruz)

Haberin Devamı

"Ben küçüklüğümden beri spor yapan bir insanım. Ortaokulda falan atletizm takımındaydım. Atlet olmayı düşünüyordum. İyi yaşamak, iyi hissetmek için gerçekten doğru tüketimi yapmanın ve spor yapmanın gerekli olduğunu düşünüyorum ama bu benim hayatımın merkezi değil. Merkezim tamamen duygusal dünyamı doyurmak ve kendi kişiliğimi tatmin etmek üzerine kurulu. Kendimi tatmin etmenin içerisinde ise tabii ki spor var, sağlıklı beslenmek var ama ben mesela tatlıyı çok severim, Sude çikolata bile yemiyor. Yani benim tatlıya karşı acayip bir zaafım var."

"RENCİDE ETMEK BANA GÖRE DEĞİL"

"Karakter olarakta Sude ile ayrıldığımız yer, Kerem'i çok sevdiği için ve Kerem'e gerçekleri göstermek istediği için Cansu'nun bir sırrını herkesin önünde ortaya çıkartıyor. Ben olsam aşık olduğum bir adamın gerçekleri görmesini istiyorsam eğer bunu bir insanı rencide ederek değil daha bir ikili konuşmanın içinde söylerim. Birini rencide etmek, utandırmak benim karakterime göre bir davranış değil. Ama aşk anlamında bende çok tutkulu bir insanım."

"DUYGULARI ÇOK ÇABUK DEĞİŞEN BİR İNSANIM"

Hayattaki yaşam koçunuz kendisiniz misiniz?

"Benim evet ama bir de 'Muay Thai' (Tayland'da ortaya çıkan bir tür dövüş sporu) hocam var. Kendiside benim yaşam koçlarımdan biridir."

Kişisel olarak şu yönüm eksik bu yönüm artı dedğiniz yönleriniz var mı?

"Eksik diyebileceğim yönüm, duyguları çok çabuk değişen bir insanım. Yani enerjim, duygum, hissettiğim şeyler çok ani ve çok hızlı değişebiliyor. Bunu değiştirmek istiyorum çünkü bu durum benim bazen yanlış kararlar vermeme, aşırı ya da az tepkiler göstermeme olayları çok kişiselleştirmeme sebep olabiliyor. Ama iyi yönüm olarak çok dürüst bir insanımdır, gerçekten... Ve çok samimi ve sıcak bir insanımdır. Bu özellilerimi de çok seviyorum."

"HAYATIMDA 10'DA 10'LUK KİMSE YOK"

Hayatta rol modeliniz var mı? (Mesleki anlamda da olabilir. Veya aileden örnek aldığınız bir insan)

"Bu soruların cevapları annem falan olmalı dimi normalde. Mesleki anlamda 'Tilda Swinton' benim rol modelimdir."

Peki meslek dışına çıkarsak...

"Öyle biri yok (Gülüyor) Şu sebeple yok kimse üzerine alınmasında, bir insanı rol model olarak benimseyebilmek için onu kafanızda 10 da 10'luk bir yere koymanız lazım. Ben kimseyi 10'da onluk bir yere koyamamki. Ailenin iyi yanlarını alırım. Kötü yanlarını bırakırım hemen ailede de yani. Babam diyemem, babamın belli başlı özellikleri diyebilirim."

"ÇETİN TEKİNDOR İLE OYNAMAK İSTERİM"

Oyunculuk kariyerinizde kimle ve ya kimlerle çalışmak istersiniz?

"Çetin Tekindor ve Zerrin Tekindor."

EN SON NE OKUDU NE İZLEDİ?

"Benim hayatımda favori şeyler çok yok. Son zamanlarda 'Night Of' dizisini bitirdim. En son okuduğum kitap 'Kızıl Nehirler'. Film olarak ise Marvel ve DC hastası bir insanım. En son Sunshine filmini izledim. Çok bayıldığım bir filmdi."

"HİSSİYAT ŞEKİLLERİNİ ÖĞRENMEK İSTERİM"

Kariyer planlamanız var mı? (Yakın gelecek) Yoksa hayatı akışına göre mi yaşarsınız?

"İstediğin kadar plan kur senin önüne ne gelecek onu nasıl şekillendireceksin tamamen sana kalmış bir şey. Kesinlikle yurt dışında, özellikle Prag'da bir film school'a gitmek. Farklı şekilde hissetmeyi öğrenmeyi çok isterim. Toplumlara göre hissiyat şekilleri çok değişiyor. Yani yabancı dizide biri öldüğünde daha donuk bir surat görürken, bizim işlerimizde biri öldüğünde dövünen ya da kriz geçiren birini görüyoruz. O yüzden toplumlarda hissiyat şekillerinin büyüklük, küçüklük nasıl oluyor onları görmeyi ve öğrenmeyi çok isterim. Her şeyden önce ben gezmek istiyorum çok fazla yere gitmek istiyorum."

"SİNEMA ÇOK FARKLI BİR ALAN"

Kariyerinizde henüz bir sinema olmadı? Beyazperdeye nasıl bakıyorsunuz?

"Diziler bir oyuncu için çok önemli ama sinema gerçekten çok farklı bir alan. Biz sonuçta bir haftada 140 dakikalık bir iş çekiyoruz. Orada üç ayda 120-140 dakikalık bir iş çekiliyor. Zaman çok fazla. Acele yok, daha dikkatli daha özenli. O gücü, o özveriyi kaldırabilecek bir ana geldiğimde ve senaryosunu vay anasını diye okuduğum bir iş olursa tabiki seve seve yaparım."

"PARA KİMDEYSE GÜÇ ONDADIRDAN KURTULMAK"

İleriye doğru baktığınız zaman hayaliniz ve hedefiniz nedir?

"Tüketim çılgınlığında, her şeyi yiyip bitirme (para,aşk,sex v.s) halinden kurtulduğum bir ruhani bir sürece geçebilmeyi çok isterim. Bütün bu düzenden, bu dengeden, para kimdeyse güç ondadır olayından kurtulduğum bir noktaya gelebilmeyi çok isterim."

"FARKLI DENEYİMLER İSTERİM"

*Tatlı İntikam ve Yüksek Sosyete'de benzer rollerdesiniz. Yine bu rollere benzer teklif gelse tereddütsüz kabul eder misiniz?

"Tereddütlü kabul edebilirim. Bende bir oyuncu olarak farklı şeyleri deneyimlemek isterim. Şu an yaptığım rolü seviyorum ama iki dizi evet benzerlerdi. Fark olarak bir tanesi uçuk ve kötüyüm bir karakterken, diğeri aşkta her şey mübahtır bir karakter. Kötü kız olarak akılda kalmak çokta önemli değil. Ben işimi iyi yapıyorsam isteyen istediği etiketi ve sıfatı koyabilir."

*Eklemek isediğiniz bir şey var mı?

Herkese mutluluk diliyorum çok. Huzur ve aşk...

KAYNA: Batuhan Durmuş / ntv.com.tr