Gazete Vatan Logo

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gıda yardımları ne kadardır, ne zaman verilir?

Maddi güçlük çeken vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafında gıda yardımları adı altında verilen destekler ile ilgili bilgi almak isterken, bu yardımların tutarlarının nasıl belirlendiğini ve hangi dönemlerde alınabildiğini öğrenmek istiyor. İşte gıda yardımları ile ilgili detaylar...

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gıda yardımları ne kadardır, ne zaman verilir?

İhtiyaç sahibi aileler, aile, Çalışma ve sosyal hizmetler Bakanlığına bağlı sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla verilen gıda yardımları ile ilgili detayları merak ediyor. Bu yardımların nasıl ve ne zaman alınabileceği ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

GIDA YARDIMLARI NEDİR?

İhtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca verilen desteklerdir.

Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde yılda iki kez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına bu amaçla ilave kaynak aktarılmaktadır.

YARDIMLAR NE ZAMAN YAPILIR?

İhtiyaç sahibi ailelerin gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Ramazan ayı ve Kurban bayramı öncesinde yılda iki kez yapılmaktadır.

KİMLER BAŞVURABİLİR, MİKTAR NE KADARDIR?

18 yaş üstü aile bireyleri başvurabilir. Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin üçte birinden az olan haneler bu yardımdan faydalanabilir. Başvuru için T.C. nüfuz cüzdanı yeterlidir. Tutarı mütevelli heyeti belirler.

Haberin Devamı