Gazete Vatan Logo

Sosyal sorumluluk ödülleri sahiplerini buldu

Kredi Kayıt Bürosu’nun düzenlediği “Üniversitelerarası Sosyal Sorumluluk Yarışması”ında ödüller sahiplerini buldu

Kredi Kayıt Bürosu’nun, üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk konularındaki farkındalıklarını ve toplumsal sorunlara karşı duyarlılıklarını artırmak amacıyla başlattığı ve yoğun ilgi gören “Hayal Edin Gerçekleştirelim” yarışmasında en başarılı projeler belirlendi.

Türkiye genelindeki ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin çevre, eğitim, sağlık, spor, kültür sanat ve toplumsal konu kategorilerinde toplam 351 proje ile başvuruda bulunduğu yarışma, özgün ve yaratıcı sosyal sorumluluk projeleri ortaya çıkardı. Çevre ve toplumsal kategorilerindeki projeler, jüri ve halk oylamasında öne çıkarken, farklı üniversitelerden 8 proje ödüle hak kazandı.

Kredi Kayıt Bürosu’nun hayata geçirdiği ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’ sosyal sorumluluk yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Türkiye’deki birçok üniversite öğrencisinin çevre, eğitim, sağlık, spor, kültür -sanat ve toplumsal kategoriler için başvuruda bulunduğu 351 proje arasından değerlendirme süreci sonrasında seçilen yarışmanın 8 ödülü, 5 Haziran’da gerçekleştirilen Ödül Töreni ile sahiplerini buldu.

Mayıs ayında gerçekleştirilen 6 kategorideki toplam 30 projenin değerlendirildiği jüri toplantısı ardından belirlenen en başarılı 18 projenin de Facebook üzerinden sosyal medya oylamasına Sunulduğu yarışmada, “Sosyal Medya Oylaması Birincilik Ödülü”, “Büyük Ödül” ve “Kategori Birincilik Ödülleri”nin kazananları açıklandı.

Kredi Kayıt Bürosu’nun ev sahipliğinde jüri üyeleri, öğrenciler, üniversite temsilcileri ve pek çok davetlinin de katılımıyla gerçekleşen Ödül Töreni’nde Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, Kredi Kayıt Bürosu olarak “Hayal Edin Gerçekleştirelim” yarışmasını üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilincini ve toplumsal sorunlara duyarlılıklarını artırmak üzere hayata geçirdiklerini belirterek yarışma sonucunda ortaya çıkan projelerin de bunun ne kadar doğru bir adım olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. 6 farklı kategorideki projelerin toplumsal faydaları açısından değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Akdeniz şöyle konuştu: “Bu yarışmaya karar verdiğimizde birkaç hedefimiz vardı. Bunlardan ilki gelecekte karar verici konumuna geçecek gençlerimizin sosyal sorumluluk bilinçlerini geliştirmek ve yaratıcı enerjilerini bu alana yönlendirmekti. Farklı konularda hazırlanan 351 proje başvurusunu değerlendirdiğimizde bu amaca ulaştığımızı görüyoruz. İkinci hedefimiz hem kurumumuz hem de diğer kurumlar için katma değeri yüksek sosyal sorumluluk projeleri fikir havuzu oluşturmaktı. 351 proje içerisinden seçtiğimiz çok sayıda proje gerçekleştirilmeyi hak ediyor. KKB olarak biz de bu projelerden birisini seçerek gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tüm projeleri web sitemizde duyurup, kurumlar için bir fikir havuzu oluşturacağız. Dolayısıyla bu yarışma ile ilgili başlangıçta koyduğumuz hedefleri gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim. Gelecek yıllarda yarışmayı geleneksel hale getirerek daha da geliştirmek bizim de en büyük isteğimiz. Bugüne kadar bu projeye inanarak bize destek veren değerli jüri üyelerimize, emeği geçen herkese ve bu güzel projeleri yaratan gençlerimize teşekkür ediyoruz.”

“Büyük Ödül” ve “Sosyal Medya Ödülü” toplumsal ve çevre kategorileri projelerine gitti

Her kategoride jüri üyelerinden en yüksek oyu alan projelerin “Kategori Birincilik Ödülü”, kategori birincileri arasından jüriden en yüksek puanı alan projenin “Büyük Ödül” ve Facebook üzerinden 20 Mayıs- 30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Sosyal Medya birincisinin de “Sosyal Medya Oylaması Birincilik Ödülü” ile taçlandığı Ödül Töreni’nde kazananlar ödüllerini jüri üyelerinin elinden aldı.

Yarışmada “Büyük Ödül”ü jüriden en yüksek puanı alan toplumsal kategorisinde yer alan “Toplumdan Sivil Topluma” başlıklı projesiyle Sabancı Üniversitesi’nden Orhan Genç kazandı. Genç, bu sonuçla, “İngiltere’de 2014 Yaz Dönemi Eğitim Programı”nı içeren büyük ödülün de sahibi oldu.

“Sosyal Medya Oylaması Birincilik Ödülü” ise çevre kategorisinde yer alan Ege Üniversitesi’nden Zeliha Şit ‘in oluşturduğu “Beni Geri Döndür” başlıklı projeye verildi.

Şit bu sonuçla, 5.000 TL nakit para ödülünü de almaya hak kazandı.

Her kategoride jüri üyelerinden en fazla puanı alan projelerin 5.000 TL’lik ‘’Kategori Birincilik Ödülü’’ne hak kazandığı yarışmanın kategori birincileri ise şöyle sıralandı:

Çevre kategorisinde “Geri Dönüşüm Çevreci Döngüm” projesi ile Tuğba Biçer, Eda Ceylan -Yeditepe Üniversitesi

Sağlık kategorisinde “ Kan Bağışı Mobil Uygulaması” projesi ile Halil İbrahim Erkaplan, Muzaffer Yılmaz, Tolga Sedat Kayhan -Kocaeli Üniversitesi

Kültür& Sanat kategorisinde “Bir Destekle Bin Umut Yeşert” projesi ile Aybike Avcı - İstanbul Üniversitesi

Spor kategorisinde ‘’Bisikletime Yol Açın” projesiyle Salih Aydın-İstanbul Üniversitesi

Eğitim kategorisinde “Paylaş Bir Selfie” projesiyle Hakan Menekşe - Anadolu Üniversitesi

Toplumsal kategorisinde “Toplumdan Sivil Topluma” projesiyle Orhan Genç -Sabancı Üniversitesi

Haberin Devamı