Gazete Vatan Logo

Sosyal medyayı salladı!

Putin Nobel'e aday oldu...

Sosyal medyayı salladı!

Washington ile Moskova arasında Suriye anlaşmasının yapıldığı günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterileceği söylentisi gerçek oldu. Rus vekiller, ABD basını tarafından dahi dünyanın yeni lideri olarak tanımlanan Putin için "Ödülü 2009'da alan Obama'dan eksiği yok, fazlası var" yorumu yaptı.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma üyeleri ve Rus sivil toplum örgütleri, Putin’in adaylığı için Nobel Komitesi’ne gönderdikleri başvurunun kabul edildiğini açıkladı.

Başvurularının kabul edilmiş olmasıyla ilgili Moskova’da peş peşe açıklamalar yapmaya da başlayan Rus milletvekilleri, “Putin şüphesiz bu ödülü Obama’dan daha çok hak ediyor” dedi.

RİA ajansına açıklama yapan Küçük Halkların Haklarının Korunması Organizasyonu Başkanı Beslan Kobahiya, “Sonuna doğru geldiğimiz bu yılın kahramanının seçilmesi lazım. Şüphesiz bu kişi Vladimir Putin olmuştur” ifadesini kullandı.

Duma üyesi şarkıcı Yosif Kabzon, “Daha önce bu büyük ödül, saldırgan davrandığını gösteren ABD Başkanı Barack Obama’ya verilmişti. Bence Putin, Obama’dan dünya barışı için çok daha fazla çalışıyor. Özellikle Suriye krizinde Putin’in oynadığı rol şüphesiz ödülü hak ettiğini gösteriyor” diye konuştu.

Putin'in aday olacağını öğrendikten sonra sosyal medyada bu fotoğraf espri konusu oldu.





Haberin Devamı