Gazete Vatan Logo

Sosyal medyanın konuştuğu ABD'li Jacob (Jake) Raak - Jake Raak kimdir?

İstanbul'da yılbaşı gecesi yaşanan Reina terör saldırısında yaralanan ABD'li Jacob (Jake) Raak sosyal medyada gündeme oturdu. ABD'li Jacob (Jake) Raak sakin tavırlarıyla dikkat çekerken ertesi gün ülkesine dönen ABD'li Jacob Raak önemli iddialar ortaya atıldı.

Sosyal medyanın konuştuğu ABD'li Jacob (Jake) Raak - Jake Raak kimdir?

ABD'li Jacob (Jake) Raak İstanbul'daki ünlü gece kulübü olan Reina'ya düzenlenen terör saldırısında yaralı olarak kurtulmuştu. 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili konuşan Jacob (Jake) Raak'ın açıklamaları polemikler yaratmış ve şüheler uyandırmıştı. İşte sosyal medyada fenomen hale gelen ABD'li Jacob (Jake) Raak'ın açıklamaları...

SALDIRIDA SESİNİ ÇIKARMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Saldırıdan bir gün sonra taburcu olan ve ülkesine gönderilen ABD'li Jacob (Jake) Raak, burada bir açıklama yaptı. 35 yaşında olan Raak, saldırganın yerde yatanlara ateş ettiğini ve kendisinin de kalçasından vurulduğunu söyledi. Vurulduktan sonra sesini çıkartmadığını aktaran Raak, kalçasına gelen merminin dizine kadar ulaştığına dikkat çekti.

Raak, "Vurduğu insanlara tekrar ateş ediyordu. Yerde yatarken vuruldum. Ama hiç hareket etmedim. Sadece beni vurmasına izin verdim" diye konuşmuştu. Habere göre ABD'nin Delaware eyaletinde küçük bir işyeri sahibi olduğu aktarılan ve İstanbul'daki arkadaşlarını ziyaret için Türkiye'ye geldiği belirtilen Raak, Reina'da dokuz kişilik bir grup içindeydi. Raak, saldırıda söz konusu gruptaki yedi kişinin vurulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

RAHAT TAVIRLARIYLA DİKKAT ÇEKTİ

Havaalanından ülkesine dönerken sergilediği röportajla tanınan Amerikalı turist Jake Raak'ın rahat tavıları sosyal medyanın dikkatini çekti. Raak'ın deniz piyadesi olduğundan Pensilvanya'da silah satıcısı olduğuna dair türlü iddialar ortaya atıldı.

İşte ABDli Jacob (Jake) Raak'ın açıklamaları:

Raak Türkiye'den ayrılırken "Büyük bir trajediydi. Kulübün içinde ne olduğu konusunda konuşmak istemiyorum. 9 kişiydik 7'si yaralanmış. Çok güzel bir ülke burası. Size böyle bir şeyin olması çok yazık. Buradaki herkes için de böyle düşünüyorum. Çok üzücü. Herkese en iyi dileklerimi iletiyorum. Çok iyi insanlarla tanıştım. “ demişti. Raak, Türkiye’ye tekrar gelmek isteyip istemediği ile ilgili bir soru üzerine, “Tekrar gelmeyi isterim biraz daha güvenli olduğunda. Çok güzel bir ülke, insanlar da iyi. Bu talihsizlik için üzgünüm. Çok iyi adamlarla tanıştım bu adam (kendisiyle ilgileneni göstererek) sürekli yanımdaydı" diye yanıt vermişti.

Haberin Devamı