Gazete Vatan Logo

Sosyal medyada terör propagandası yapan doktor gözaltında

Afrin harekatının başlamasıyla birlikte sosyal medyada skandal mesajlar paylaşan çocuk doktoru O.B. gözaltına alındı. Öte yandan sosyal medyadaki paylaşılan mesajlara yönelik terör propagandası yapan 24 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Sosyal medyada terör propagandası yapan doktor gözaltında

Kütahya'nın Emet ilçesinde, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütlerinin propagandasını yaptığı iddia edilen doktor gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Emet Devlet Hastanesinde görev yapan çocuk doktoru O.B.'nin (30) sosyal medya hesaplarından terör propagandası yaptığı ihbarı üzerine Emet Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma açıldı. Sosyal medyada O.B.'ye ait olduğu iddia edilen paylaşımlar hızla yayılırken, olay yurt genelinde geniş yankı buldu.

Gözaltına alındıktan sonra Emet Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alınan O.B. paylaşımların kendisine ait olmadığını, hesabının çalındığını iddia etti. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanlığından, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik sosyal medyadan terör propagandası yapan 24 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

57 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütü PKK/PYD ve DEAŞ unsurlarına yönelik Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medyada terör propagandası içeren paylaşımlar yaptığı tespit edilen 57 kişi hakkında resen soruşturma başlatıldı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye sınırları ve bölgede güvenliği sağlamak amacıyla PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatıldığı hatırlatıldı.
Açıklamada, harekatın başlatıldığı 20 Ocak'tan itibaren Twitter adlı sosyal paylaşım sitesinde Türk Ceza Kanunu'nun 125/3-a, 216/1, 299 ve 301. maddeleri ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesinde tanımlanan "kamu görevlisine hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik, "Cumhurbaşkanına hakaret", "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarının unsurlarını oluşturan yazılar yayınladıkları belirlenen 57 ayrı kişi tespit edildiği belirtildi.
Bu kişiler hakkında Türk Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca yasal gereği yapılmak üzere resen soruşturma başlatıldığı aktarılan açıklamada, suç teşkil eden eylemlere ilişkin araştırmaların devam ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

MARDİN'DE TERÖR PROPAGANDASINA GÖZALTI

Haberin Devamı

Mardin'de "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili sosyal medyada terör örgütü PKK propagandası yapan ve gerçek dışı bilgi paylaşan bir kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PYD/PKK ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nın ardından, sosyal medya hesaplarından terör örgütlerinin propagandasını yapanlara yönelik inceleme sürüyor.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, harekatla ilgili sosyal medyada terör örgütü PKK propagandası yapan ve gerçek dışı bilgi paylaştığı tespit edilen bir şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince adresine düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Şüphelinin, emniyetteki işlemleri sürüyor.

Mardin'de dün de sosyal medyada Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili gerçek olmayan bilgiler paylaşan bir şüpheli gözaltına alınmıştı.

DİYARBAKIR'DA 8 KİŞİ YAKALANDI!

Diyarbakır'da, Zeytin Dalı Harekatı'nı bahane ederek sosyal medyada PYD/PKK propagandası yapan, gerçeğe aykırı haber ve paylaşımlarda bulunan 17 şüpheliden 8'i gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medya üzerinden algı yapılarak terör örgütü propagandası yapan, Kürt kökenli vatandaşları provoke ederek sokağa çıkmaya teşvik eden, harekatla ilgili kışkırtıcı, maksatlı ve gerçek dışı fotoğraflar paylaştıkları tespit edilen 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şube ekipleri, eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda örgütsel döküman, ruhsatsız tabanca ve pompalı tüfek ile bu silahlara ait fişek ve mermiler ele geçirildi.

Haberin Devamı

Haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 şüphelinin gözaltına alınması için çalışmalar sürüyor.