Gazete Vatan Logo
Magazin Sosyal medyada özgün olmalısınız!

Sosyal medyada özgün olmalısınız!

Sıradan insanların içindeki potansiyeli keşfedip hayata dair anekdotlarını, moda veya güzellik önerilerini sunduğu sosyal medya hesapları fazlasıyla beğeni topluyor. Chiara Ferragni de Instagram’da 8 milyondan fazla takipçisi ve kendi adını taşıyan markası ile sosyal medya fenomeni.

Sosyal medyada özgün olmalısınız!

Öyle ki son dönemde Pantene ile işbirliğine gidip, markanın global yüzü olarak saçlarını da konuşturmayı bildi. Chiara ile sosyal medya günlüklerini konuştuk.

Dünyanın en başarılı moda blogger’ı olarak anılıyorsunuz. İsminizi marka haline getirme yolunda hayatınızdan ödün verdiniz mi?

Hayatımı takipçilerimle paylaşmak benim için her zaman çok doğaldı. Beni en çok zorlayan kısmı seyahatlerim oldu. O kadar çok seyahat etmek zorunda kalıyorum ki ailemi ve arkadaşlarımı istediğim sıklıkta göremiyorum. Ama yıllar içinde iş ve özel hayatım arasında bir denge kurmayı öğrenmem bu sorunlarımı hafifletti ve hayatımı kolaylaştırdı.

Blog sayfaları eskisi kadar güçlü değil. Genelde instagram bu konuda daha kuvvetli... İnsanların blog sayfalarını okumaktan vazgeçmesini sağlayan sizce ne oldu?

Aslında blog sayfalarının popülerliğini yitirdiğini düşünmüyorum; bu daha çok bir evrimleşme süreci. Eğer Instagram görsellerin paylaşıldığı ana platform haline geldiyse bu blogların diğer noktalara; içerik ve ayrıntılara odaklanmasına sebep oluyor. Birbirinin yerini almıyor, sadece farklı noktalarda uzmanlaşmayı gerektiriyor.

Haberin Devamı

Instagram’ın canlı video yayını yeni eğlencem

Takipçilerinize yapay gözükmemek için nelere dikkat ediyorsunuz? Sizce takipçi sayısını arttırmak isteyen instagram kullanıcıları nasıl bir yol izlemeli?

Kendine inanmak ve kendi karakterini yansıtmak özgün olmanın olmazsa olmazları. Instagram sadece stilimi ve seyahatlerimi paylaştığım değil aynı zamanda hayata karşı takındığım tavrımı ve inandıklarımı da yansıttığım yer. Hayata karşı her zaman pozitif bir bakışım olması, olabileceğimin en iyisi olmak, gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak çok önemli. Instagram ve Snapchat profillerimde tüm bunları yansıtabileceğim en ideal araçlar. Filtreye gerek yok.

Sizin Türkiye’den takip ettiğiniz hesaplar var mı?

Tüm dünyadan binlerce kişi ile iletişimde olmak, bağlı olmayı çok seviyorum. Birçok ülkeden insanla özellikle Instagram’dan iletişim kurabiliyorum ve bunların arasında Türkiye’nin de olması beni çok mutlu ediyor.

Haberin Devamı

Son dönemde sosyal medyada size neler ilham veriyor?

Sosyal medyanın ne yöne gittiğini araştırmak ve öğrenmeye ilgim hiç azalmıyor. Bu konuyla ilgili mümkün olduğu kadar kendimi güncel tutuyorum. Özellikle de yeni aplikasyon ve güncellemeleri denemeyi şok seviyorum. Son zamanlarda Instagram canlı video yayınını kullanmayı çok eğlenceli buluyorum.

Saçım beni güçlü hissettiriyor

Çalışma ritüeliniz nasıldır? Sabah kalkarsınız ve gün nasıl devam eder?

Gerçekten bir çalışma ritüelim yok diyebilirim. İşimin en eğlenceli ve ona aşık olmamı sağlayan kısmı da bu zaten. Bir gün başka bir ülkeye seyahat ediyorum, başka bir gün bir defile veya etkinliğe katılıyorum bir başka gün de arkadaşlarımla geziyorum ya da aileme vakit ayırıyorum.

2017 ilkbahar ve yaz ayı için gardrobuna hangi parçaları eklediniz?

80’lere geri dönüş kesinlikle bu sezonki gardrobumun anahtar kelimesi! Özellikle annemin gardrobundan bir şeyler çalacağım kesin.

Şu anda Pantene’in global marka elçisisiniz. Yollarınız nasıl kesişti?

Haberin Devamı

Pantene’nin marka elçisi olmak gerçekten hayalimdi! Pantene ailesinin bir üyesi olmaktan çok mutluyum. Pantene saçım, görünümüme ilham veriyor ve onu tamamlıyor. Bir aksesuardan daha fazlası. Bugün olduğum yere gelmemde büyük bir role sahip. Ne giyiyor olursam olayım, saçımın beni güçlü hissettirmeye ve göstermeye yardımcı olmasını seviyorum. Bu yüzden paylaştığım tüm moda trendleri arasında Pantene, görünümümün ve günlük bakımımın temel bir parçası haline geldi.