Gazete Vatan Logo

Sosyal medya bu filmi bekliyor

Sosyal medya bu filmi bekliyor

Ankara’nın kentsel dönüşümüne farklı bir soluk getirecek olan Yolunda A.Ş Çinçin Bağları Hikayesi 1 Mayıs’ta vizyona giriyor…

Son yılların en çok konuşulan konularından olan kentsel dönüşümü konu alan ve konu alırken de mizahla süsleyen Yolunda A.Ş Çinçin Bağları Hikâyesi, mahallelinin de desteği ve katılımıyla çekilen bir sinema filmi…

Yönetmenliğini Emre Budak’ın yaptığı, senaryosunu Hasan Göktaş yazdığı filmin oyuncu kadrosunda, Erdağ Yenel, İbrahim Aymergen, Emre Budak, Cezmi Baskın, Tuna Orhan, Defne Yalnız, Hüseyin Elmalıpınar ve Gökay Müftüoğlu yer alıyor.

İlk olarak internette izleyici karşısına çıkan 'Yolunda A.Ş Bir Ankara Dümeni" gösterime girdiği ilk günden itibaren sosyal medyada bir fenomen haline dönüştü ve izlenme rekorları kırdı.

Düttürü Dünya'dan Yolunda A.Ş.'ye

Kemal Sunal'ın rol aldığı Düttürü Dünya filmine ev sahipliği yapan Çinçin, bir kez daha beyazperdeye konuk oluyor. Bağrından çıkmış üç delikanlının, mahallenin ortak sorunlarına çözüm bulmaya çalışırken başından geçen olayları esprili bir dille anlatan Yolunda A.Ş. Çinçin Bağları Hikayesi, doğma büyüme Ankaralı bir ekip tarafından filme alındı.

Haberin Devamı

Mizah ve dramın iç içe geçtiği filmin "Allah Allah da kul kul değil ki..." repliği şimdilerde herkesin dilinde....

Film 1 Mayıs’ta vizyona girmeye hazırlanırken, “Fehmi Kır" karakteriyle özdeşleşen Oyuncu Erdağ Yenel:

“Yolunda A.Ş. Çinçin'le özdeşleşmiş bir proje. Senaryo sürecinden, filmin çekim sürecine kadar mahallelinin aktif bir katılımı oldu. İnsanlar dükkanlarını, evlerini, sofralarını açtılar. Hatta bu durum Çinçin'den bütün Ankara'ya yayılan bir şey haline geldi. 3 yıllık emeğin başından sonuna kadar bir kahramanlaşmadan ziyade, geniş bir toplamın ortak dertlerinin duygusal birlikteliğinden bahsedebiliriz. Hatta sosyal medyada ve sokakta, filmin duyuru çalışmaları da bu birliktelikle ilerliyor. Filmin afişini basıp, evinin balkonuna asan bir izleyici kitlemiz var.”