Gazete Vatan Logo

Sosyal kooperatifçilik modeli geliştiriliyor

Uluslararası standartlara uygun yeni bir kooperatifçilik modeli oluşturduklarını belirten Bakan Ruhsar Pekcan, “Yeni modelle dezavantajlı grupların istihdamı artırılacak” dedi

Sosyal kooperatifçilik modeli geliştiriliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’de sosyal kooperatifçiliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla “Sosyal Kooperatifçilik Tanıtım, Eğitim, Geliştirme ve Uygulama Projesi”ni geliştirdiklerini açıkladı.

Pekcan, uluslararası standartlara ve küresel gelişmelere paralel olarak yeni bir kooperatifçilik modeli oluşturduklarını belirterek, “Yeni modelle dezavantajlı grupların istihdamında, kadınların iş gücüne katılımını artırmada sosyal kooperatifler yaygın olarak kullanılmaya başlanacak” dedi. Bu doğrultuda, TCDD Taşımacılık AŞ ile iş birliği protokolü imzaladıklarını bildiren Pekcan, Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni’nin ilk olarak 1 Ekim’de Ankara’dan hareket edeceğini söyledi.

Teşvik edilecek

Pekcan, dezavantajlı grupların istihdamı, eğitim ve sağlık gibi yarı kamusal hizmetlerindeki bölgesel farklılıklar, kadınların işgücüne katılımının düşük olması gibi sorunların çözümünde sosyal kooperatiflerin büyük rol oynayacağını vurguladı.

Pekcan, işsizlik oranının yüksek olduğu illerde ve özelleştirilen kamu kurumlarında işçi kooperatifi modelini teşvik edeceklerini belirtti.

Haberin Devamı