Gazete Vatan Logo

Sorun bakalım niye bıraktık!

145 yılla yargılanırken 11 yıl ceza aldı

Mahkeme 145 yıl hapisle yargılarken 11 yıla mahkum ettiği Metro Turizm’in sahibi Öztürk’e ‘sabıkasızlık indirimi’ uygulamış. Öztürk bu kararın ardından tahliye edildi.

Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 70 sanıklı çete davasına ilişkin gerekçeli karar tamamlandı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan 256 sayfalık kararda, sanık bilgileri, iddianamenin özeti, mütalaa, sanık savunması ve delillerin özetlerine yer verildi. Yargılama aşamasındaki delillerin ve savunmaların karşılaştırıldığı gerekçeli kararda Galip Öztürk, ‘örgüt lideri ve yöneticisi’ olarak nitelendirildi. Örgüt hakkında değerlendirmelere yer verilen gerekçeli kararda, şunlar dile getirildi:

Ne ararsan var

“Sanıkların legal şirket ortakları ve yöneticileri olmaları ve şirketlerin faaliyetlerini yürütmelerinin yanında zaman zaman kazanç elde etmek için yasaların dışına çıktıkları tespit edilmiştir. Haksız ekonomik çıkar elde etmek için, yapılan ihalelere fesat karıştırdıkları, tehditte bulundukları, haksız rekabet yaptıkları, yargı görevini yapanı etkilemeye çalıştıkları, suç işlemek amacıyla bir araya geldikleri, suç işleme iradelerinin devamlılık gösterdiği anlaşılmaktadır. İşlendiği sabit olan suçların örgütsel olarak işlendiği mahkememizce takdir ve kabul olunarak cezalandırılmalarına karar verilmiştir.”

Yargıtay’daki müebbet kararı dikkate alınmadı

MAHKEME, Galip Öztürk’ü mahkum ettiği suçlarda ‘sabıkasız geçmiş’ gerekçesiyle 25 ay indirime gitti. Oysa Galip Öztürk daha önce yargılandığı Kuvvet Köseoğlu davasında ‘cinayete azmettirmek’ suçundan müebbet hapis cezası almıştı. Öztürk’ün temyize giden bu dosyası hala Yargıtay’da bulunuyor.

18 farklı suçtan yargılandı, sadece 11 yıl 3 ay aldı

MAHKEME’NİN gerekçeli kararında Galip Öztürk’ün işlediği iddia edilen 18 ayrı suç tek tek sıralandı. Bu suçlamalardan bazıları şöyle:

- Eyüp Savcısı M.E., Beykoz Belediyesi Emlak İstimlak Müdürü Ali Rıza Tekin’ ve İBB İtfaiye Müdürlüğü‘nde görevli bir şahsa rüşvet vermek.

- Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile Komiser Yardımcısı Levent Kara’yı tehdit etmek.

- Turgut Öztürk hakkında yapılan soruşturmayla ilgili olarak ‘adil yargılanmayı etkilemeye teşebbüsta bulunmak.

- Yargılandığı davanın müştekileri Berat Gonca, Sezer Sezer’i tehdit.

- Bolu Otogarı ihalesine fesat karıştırmak.

Haberin Devamı