Gazete Vatan Logo

Sorumluluk sınavı ne zaman 2020? Mustafa Safran açıkladı! Sorumluluk sınavına kimler girecek?

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından sorumluluk sınavlarına ilişkin açıklama yaptı. Safran, "Ortaöğretim kurumlarının tüm sınıf düzeylerinde yapılması planlanan sorumluluk sınavları, yine aynı tarihler arasında, sadece 12'inci sınıflardan isteyen öğrencilerimize yönelik uygulanacaktır. Diğer sınıflardaki öğrencilerimiz eylül ayında yapılacak sınavlara katılacak olup herhangi hak kaybına uğramayacaktır. Tüm öğrencilere başarılar dilerim." ifadelerini kullandı. MEB tarafından sorumluluk sınavı hakkında yapılan açıklamanın ardından, Sorumluluk sınavı ne zaman 2020? Sorumluluk sınavına kimler girer? soruları da artı.

Sorumluluk sınavı ne zaman 2020? Mustafa Safran açıkladı! Sorumluluk sınavına kimler girecek?

MEB tarafından sorumluk süreci detayları hakkında açıklama geldi. MEB tarafından yapılan açıklamayla liselerde sorumluluk sınavının ne zaman gerçekleşeceği belli oldu. Öğrenciler, sınavlarda, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının derslerinden birinci döneme ait konu ve kazanımlardan sorumlu olacak. Peki, sorumluluk sınavı ne zaman 2020? Lise sorumluluk sınavına kimler girer?

LİSE SORUMLULUK SINAVI NE ZAMAN 2020?

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre; lise öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler için sorumluluk sınavları, 22-30 Haziran arasında gerçekleştirilecek.

SORUMLULUK SINAVINA KİMLER GİRER?

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında sorumlu geçilen derslerini kapsayacak şekilde yapılacak sorumluluk sınavlarına 9, 10, 11 ve 12'inci sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler katılabilecek. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıya göre, tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanlardan yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan sınıf geçecek. Alt sınıflar da dahil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise baraj, ders ayrımı yapılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek.

Haberin Devamı

Safran tarafından yapılan açıklamada, "Ortaöğretim kurumlarının tüm sınıf düzeylerinde yapılması planlanan sorumluluk sınavları, yine aynı tarihler arasında, sadece 12'inci sınıflardan isteyen öğrencilerimize yönelik uygulanacaktır. Diğer sınıflardaki öğrencilerimiz eylül ayında yapılacak sınavlara katılacak olup herhangi hak kaybına uğramayacaktır'' denildi.