Gazete Vatan Logo

Sınav soruları nasıl sızdırdığı belli oldu!

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” ve “zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma” suçlarından 18,5 yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianamede, o dönemde uzman olarak görevli olan itirafçının anlattıkları dikkat çekti.

Sınav soruları nasıl sızdırdığı belli oldu!

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” ve “zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma” suçlarından 18,5 yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianamede, ÖSYM Başkanlığı, Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı’nda uzman olarak görevli N.T.’nin ifadeleri dikkati çekti.

YAŞADIĞI ÖRNEKLE ANLATTI

N.T., iddianamede, Demir’in 2015 yılındaki YGS sorularının yüklendiği “SIR” cihazının şifresini bildiğini yaşadığı örnekle anlattı. 15 Mart 2015’de yapılan YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) sorularının Biyoloji alanına ait 13 sorunun hazırlanmasında görev aldığını ve ayrıca bu sınavın koordinatörlüğü görevini de yürüttüğünü belirten N.T. 23 Şubat 2015’de sabah 10.00-11.00 saatleri arasında ÖSYM Başkanı Ali Demir ve diğer görevli arkadaşlar ile Kapalı METEKSAN’a (ÖSYM soruların basıldığı matbaa) gittiklerini söyledi. N. T. SIR cihazının METEKSAN’da bulunan bilgisayara takıldığını, ancak felsefe, matematik, fizik, kimya ve biyoloji sorularının tamamının, coğrafya sorularının ise bir kısmının cihaz içerisinde bulunamadığını dile getirdi. (Milliyet)

Haberin Devamı