Gazete Vatan Logo

Şortlu kadına saldıran zanlı tahliye edildi

Çekmeköy'de, belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan ve tutuklu yargılanan sanık Abdullah Çakıroğlu'nun tahliyesine karar verildi. Mahkeme, tahliye olan Abdullah Çakıroğlu'nun Ayşegül Terzi'nin ev ve işyerine 6 ay boyunca yaklaşmaması yönünde karar verdi.

Şortlu kadına saldıran zanlı tahliye edildi

Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Çakıroğlu ve şikayetçi Terzi ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada sanık Çakıroğlu ile şikayetçi Terzi'nin savunmalarının alınmasının ardından tanıklar dinlenildi.

Ara kararını açıklamak üzere duruşmaya 15 dakika ara veren mahkeme hakimi, sanık Abdullah Çakıroğlu'nun tahliyesine hükmetti. Çakıroğlu'nun başka suçtan tutuklu değilse salıverilmesine karar veren hakim, duruşmayı erteledi.

Bu arada, sanığın tahliye kararının ardından Ayşegül Terzi sinir krizi geçirdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

ÇEKMEKÖY'de belediye otobüsünde Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

SANIK SAVUNMASI ALINDI

Anadolu 40. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tutuklu sanık Abdullah Çakıroğlu ve avukatı, Ayşegül Terzi ile çok sayıda kadın avukat hazır bulundu. Duruşmada Çakıroğlu'nun savunması alındı ve ardından Terzi gözyaşları içinde olay anını anlattı.

OLAY ANINA İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İZLENDİ

Haberin Devamı

Çakıroğlu ve Terzi'nin ardından tanıklar duruşmada olay gününü anlattı. Tanıkların beyanlarının ardından olay anına ilişkin otobüs kamerasının görüntüsü izlendi.

"KATILMA TALEPLERİNİ DOĞRU BULMUYORUM"

Davaya katılma taleplerine karşı beyanı sorulan sanık Çakıroğlu, "Ben katılma taleplerini doğru bulmuyorum" dedi.

"TOPLUMU KUTUPLAŞTIRMAYA GEREK YOK"

Çakıroğlu'nun avukatı ise, "Deniyor ya mini etekli olduğu için dövüldü. Müvekkilim ruh hastası, bipolar. Bu durumu kadın dernekleri görmezden gelemez. Bu durum gözardı edilerek olayı basına taşıyıp bir kampanya üzerinden toplumu kutuplaştırmaya gerek yok. Kadın derneklerinin kadın haklarını savunması bize de gurur veriyor. Kanun akıl hastalarının tutuklanamayacağını söylüyor. Bunun için Aile Bakanlığı kalkıyor açıklama yapıyor kanun teklifi verdik diyor. Bunun üzerine savcı suç vasfını değiştirip dava açıyor" dedi.

"DAVANIN KADIN HAKLARIYLA NE ALAKASI VAR"

Kadın derneklerinin davaya katılma taleplerinin reddedilmesini isteyen avukat, "Bu davanın kadın haklarıyla ne alakası var. Ortada Ayşegül hanımın mağduriyeti var ama mağduriyeti giderilirken yeni bir mağduriyet doğuyor. Müvekkilim tedavisine devam edemiyor. İlaçlarını kullanamıyor. Olayın basit yaralama olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu davade adalet istiyoruz. Ayşegül Terzi'nin mağduriyeti giderilsin istiyoruz. Sadece Ayşegül Terzi değil müvekkilim de darp edildi" diye konuştu.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLİ VE BAROLARIN KATILMA TALEBİ KABUL EDİLDİ

Mahkeme hakimi suçtan zarar görme ihtimaline karşı Ayşegül Terzi ve avukatlarının davaya katılma talebinin kabulüne karar verdi. İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu, İzmir Barosu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın da davaya katılma talebinin kabulüne karar verdi. Diğer katılma taleplerinin ise daha sonra değerlendirilmesine karar verildi.

TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

Sanık Çakıroğlu ise tahliyesini talep ederek, "Durumum da gözönüne alınarak tutuksuz yargılanmayı istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme talepleri değerlendirmek için duruşmaya ara verdi.